Annons:

JUST NU: Poängspruta klar för Vimmerby Hockey

VH värvar poängmakaren Martin Pärna.

JUST NU: Poängspruta klar för Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockey har tappat flera av sina poängstarkaste spelare. Nu är det klart att poängmakaren Martin Pärna ansluter till klubben.
– Jag vill spela i en toppklubb och då känns Vimmerby rätt för mig, säger Martin Pärna i ett pressmeddelande.

Annons:

Dagens Vimmerby kunde redan i april berätta att VH hade Martin Pärna på sin radar. 

– Det stämmer att jag har träffat Vimmerby. Det känns intressant, tycker jag. Men det är inte klart på långa vägar, sa Martin Pärna vid det tillfället.

På torsdagen presenterade VH honom sitt nästa nyförvärv. Pärna gjorde 25 mål, vilket var tredje bäst i hela Hockeyettan, under fjolårssäsongen. Totalt noterades han för 49 poäng på 33 matcher i Halmstad.

– Det känns bra. Daniel Stolt (VH:s klubb- och sportchef) har gjort en bra presentation om vad klubben vill. Jag vill spela i en toppklubb, och då känns Vimmerby rätt för mig, säger Martin Pärna.

"Näsa för mål"

Martin Pärna avslutade förra säsongen i allsvenska BIK Karlskoga. Han har också spelat i Trojas J20, Värnamo och Mjölby.

– Jag är en kvick spelare, med bra spelsinne, och hoppas kunna fortsätta utvecklas från det jag åstadkom förra säsongen, säger Martin Pärna. 

Daniel Stolt tror att Pärna kommer utvecklas ännu mer i Vimmerby.

– Det är en spelare som har näsa för mål och poäng. Han är snabb och har bra spelförståelse. Vi tror att han kan ha ännu mer att ge i vår miljö, säger Daniel Stolt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt