Annons:

Höglunds ord om tacklingen och den hårda domen – ”Tajmingen blev katastrofal”

Robin Höglund berättar om tacklingen som gav honom en lång avstängning och delger sina tankar kring det. Foto: Linus Johansson

Höglunds ord om tacklingen och den hårda domen – ”Tajmingen blev katastrofal”

I går kunde vi berätta att Vimmerby Hockeys Robin Höglund stängs av i nio matcher efter huvudtacklingen mot en spelare i Halmstad. Det var en dom han inte hade väntat sig.
– Jag hade trott på tre matcher, maximalt fem. Men jag får stå det här kastet och dra lärdom av det som hänt, säger Robin Höglund.

Annons:

Det var i bortamatchen mot Halmstad för en vecka sedan som Vimmerby Hockeys forward Robin Höglund tacklade en Halmstadsspelare så illa att han åkte på en hjärnskakning.

I går kunde vi berätta att Höglund fått sin dom. Den blev stenhård och innebär att han missar VH:s kommande nio matcher.

– Det blir träningsläger hela november för min del. Det känns jättetråkigt att vara avstängd och inte kunna hjälpa laget i matcherna. Men jag tränar på som vanligt och får försöka vara med och dra i det där istället så att grabbarna är redo, säger Robin Höglund.

”Hårt dömt”

Att VH-forwarden skulle få en längre avstängning var väntat. Att den skulle bli så lång som nio matcher förvånar honom.

– Ska jag vara ärlig tycker jag att det var hårt dömt. Sen är det absolut en avstängning. Det blev en ful tackling och mycket värre än jag överhuvudtaget planerat. Det var oturligt att det blev så illa.

Vad hade du förväntat dig?

– Jag vet inte, det är första gången jag blir avstängd för något sådant här. Men jag hade trott på tre matcher, maximalt fem. Sen vet jag att killen blev skadad och jag förstår dem som bestämt domen på ett sätt i och med att det ska vara hårdare straff för tacklingar mot huvudet. Samtidigt är det första gången jag blir avstängd och då tycker jag att nio matcher är mycket, det är i princip halva serien. Men gjort är gjort och jag får stå det här kastet. Det är bara att blicka framåt och jag får se det positiva i att jag får mycket tid för att bygga på ännu mer och träna på.

”Mycket som gick fel”

Höglund konstaterar att tacklingen blev mycket olycklig.

– Jag såg att han var långt ifrån sargen och tänkte att jag kan trycka till honom och att han hade chans att svänga undan. Jag kom med så mycket fart och tänkte att jag måste bromsa in för att inte tackla honom i huvudet. Det var mycket som gick fel och jag kom ur balans så mina armar flög upp. Tajmingen blev helt katastrofal. Jag ville absolut inte att det skulle bli som det blev.

Robin Höglund är en erkänt fysisk spelare, men definitivt inte en spelare som brukar spela fult.

– Jag tacklar och är fysisk, men att spela fult är absolut inte något som jag tycker om. Jag får ta lärdom från det här.

Har du varit i kontakt med Halmstadsspelaren?

– Ja, jag sms:ade honom direkt efteråt och bad om ursäkt för att det blev som det blev. Jag skrev också att jag hoppades att det inte skulle vara något allvarligt, att han skulle krya på sig och komma tillbaka starkare. Det kändes rätt för mig att skriva till honom och det var absolut inte min mening att skada killen. Han svarade på mitt meddelande och uppskattade att jag skrev, säger Robin Höglund.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt