Annons:

Tidigare VH-spelare tvingas sluta på grund av skadeproblem

Hampus Forsling, som spelade i Vimmerby säsongen 2015/2016, väljer att lägga av med ishockeyn. Foto: Linus Johansson.

Tidigare VH-spelare tvingas sluta på grund av skadeproblem

I kväll möts Kristianstads IK och Vimmerby Hockey i en seriefinal. Kristianstad-spelaren Hampus Forsling, med ett förflutet i Vimmerby, finns inte med.

Annons:

Anledningen är att forwarden har bestämt sig för att sluta spela ishockey och det är hans ständiga skadeproblem med en krånglande rygg som gör att han nu lägger av.

Enligt klubbens hemsida är det ett beslut som har växt fram då Forsling har haft konstant ont i ryggen under ett par säsonger och fått mer problem med det under årets säsong. 

"Hampus har tagit beslutet utifrån att han vill ha ett fungerande liv utanför hockeyn samtidigt som han känner att ryggen hindrat honom ifrån att få ut max på isen. Ett mycket tråkigt besked för oss, Hampus har varit en viktig del både på och utanför isen för vårt lag. Vi önskar att Hampus blir kvitt sina ryggproblem och lycka till med det han tar för sig i framtiden", säger sportchef Micke Gath till klubbens hemsida.

En säsong i VH

24-årige Forsling plockades in från Kallinge/Ronneby till VH säsongen 2015/2016 och noterades för 17 poäng på 36 matcher. 

Han har efter den ettåroga VH-sejouren spelat i Asplöven HC, Skövde IK och Kristianstads IK. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt