Annons:

Stolt: ”Har inte klickat till 100 procent mellan oss”

Daniel Stolt, klubb- och sportchef i Vimmerby Hockey.

Stolt: ”Har inte klickat till 100 procent mellan oss”

Vimmerby Hockey och poängspelaren Martin Pärna går skilda vägar. Nu berättar VH:s klubb- och sportchef Daniel Stolt om beslutet.
– Om varken vi eller han känner att det är 100 procent rätt är det bättre att vi skiljs åt i samförstånd, säger Daniel Stolt.

Annons:

Det var sent i går kväll som nyheten om att Vimmerby Hockey och Martin Pärna går skilda vägar kom ut.

Tidigare i dag uttalade sig Martin Pärna till Dagens Vimmerby och berättade då att det var VH som tagit initiativet till att parterna skulle gå skilda vägar.

– Funkar det inte får man hitta en ny förening. Det var båda parter överens om, sa Martin Pärna bland annat.

”Tråkigt när det händer”

Daniel Stolt säger så här:

– På slutet har Martin inte riktigt trivts, det berättade han i går. Och som vi känner det har det inte klickat till 100 procent mellan oss. Vi har ett ansvar för både klubben och för Martin som ung spelare. Om varken han eller vi känner att det är 100 procent rätt är det bättre att vi skiljs åt i samförstånd.

När Vimmerby plockade in Martin Pärna efter en supersäsong i Halmstad kunde det inte ses som något annat än en prestigevärvning.

Är det ett misslyckande för er att han nu lämnar?

– Det är såklart tråkigt när det händer, men det blir så här någon gång varje säsong i stort sett. Sen har han ju levererat poäng, men både vi och Martin har känt att det finns mer att hämta. Kanske är det vi som har misslyckats med att hitta rätt konstellation för honom här, jag vet inte. Samtidigt känner jag att vi har provat det mesta, säger Daniel Stolt och fortsätter:

– Martin själv känner att det finns mer att hämta, men att han inte får ut det. Jag tror att pressen på honom kanske har blivit för stor. Förväntningarna har varit högt ställda både utifrån och från honom själv.

"Väldigt fin teknik"

I och med att Vimmerby nyligen värvade Henri Fomin har man fortfarande 13 forwards i truppen. När det gäller Fomin är han nu dessutom spelklar för VH.

– Han har sett bra ut på träning och har ett fint spelsinne, bra fart och väldigt fin teknik. Han och Pärna är lite liknande spelartyper så att Henri kommer in och Martin lämnar går lite jämnt ut.

I nuläget är VH på jakt efter ytterligare en förstärkning på forwardssidan, som ska bli den så kallade supporterspelaren.

– Det är den spelaren vi letar efter nu. Vi funderade på om Fomin skulle vara supporterspelare, men med tanke på förra säsongens flopp i Viljami Wacklin ville vi inte riktigt det. Istället kände vi att vi avvaktar med supporterspelaren och jag både tror och hoppas att det kan trilla in några kronor till i den insamlingen. Särskilt om vi kan presentera ett lite mer etablerat namn.

Söker efter en målskytt

Daniel Stolt vill gärna hitta en supporterspelare som kan leverera.

– Vi har haft ett par väldigt bra hugg, men det har inte resulterat i något. Det finns ett par namn som vi pratar kring nu och där vi kollar om det kunde vara möjligt att lösa. Helst ska det vara en form av bärande spelare som kan göra lite mål. Så i första hand söker vi efter en målskytt.

I nuläget har klubbens insamling till en supporterspelare inbringat cirka 24 000 kronor.

– Med tanke på hur dåliga vi har varit på att värva supporterspelare tidigare så tycker jag att det är fantastiskt, skrattar Daniel Stolt.

Samtidigt känner han ingen stress över att plocka in ytterligare en spelare.

– Det får inte bli någon panik av det. Vi har spelare i truppen och även ett par tillgängliga lån från olika klubbar om vi är intresserade. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt