Annons:

Antons kärlek till moderklubben: ”En av de största drömmarna”

Anton Carlsson trivs hemma i Vimmerby och han trivs definitivt med tillvaron i Vimmerby Hockey. I dag väntar hemmamatch mot Mariestad inför väntad storpublik. Foto: Ossian Mathiasson

Antons kärlek till moderklubben: ”En av de största drömmarna”

Anton Carlsson har fått ett stort förtroende av tränaren Phil Horsky. Då har den 22-årige Vimmerbykillen svarat med att göra sin bästa säsong i karriären. Men han är långt ifrån nöjd än. Drömmen att göra något riktigt stort finns där.
– En av de största drömmarna jag har är att avancera till Hockeyallsvenskan med Vimmerby Hockey, säger Anton Carlsson.

Annons:

Anton Carlsson har spelat i moderklubben ända sedan han började lira hockey. Tillsammans med spelare som Jakob Karlsson, Pelle Ström, Oskar Carlsson och Jacob Isaksson tillhör han förstås ryggraden i det Vimmerby som så här långt har gjort en mycket stark säsong.

Vad betyder det för dig att spela i VH?

– Det är stort att spela i moderklubben. Jag har funderat på att testa något annat för att komma i väg, men samtidigt är det fantastiskt roligt att ha ett så bra lag i den stad man är uppvuxen i. Kolla bara på ett derby mot Tranås till exempel, det betyder jävligt mycket, säger Anton Carlsson.

”Betytt otroligt mycket”

Den känslan lär inte ha försämrats under den här säsongen. Vimmerby var långt ifrån favorittippat i grundserien, men under nye tränaren Phil Horskys ledning har laget överraskat. Laget vann grundserien och ligger nu femma i Allettan.

– Inför säsongen var det lite frågetecken med tanke på att vi hade tappat många spelare. Men redan från första samlingen kände man att det fanns en tydlig plan och att Phil hade en tydlig bild och prägel på det. Känslan var att alla köpte det från start och sen har det bidragit att alla har samma målsättning och jobbar hårt för att infria den.

Vad har Phil Horsky betytt för framgångarna?

– Jag tror att han har betytt otroligt mycket. Inte minst i det här med att ha tydliga linjer och en spelidé som alla köper. För vår del har det verkligen varit kollektivet som varit framgångsreceptet och då är sådana bitar väldigt viktiga. Vi vet vad som krävs för att vinna de tuffa matcherna.

Mycket video

En sak som kännetecknar Horsky är många och välgenomtänkta videgenomgångar.

– Det är stor skillnad mot hur vi har haft det tidigare. Mycket av det han visar handlar om vårt eget system och hur vi ska spela vårt grundspel. Han visar när vi brister i systemet och det är väldigt lärorikt att se, men det är också mycket positiva saker. Och så går vi igenom mycket special teams (powerplay och boxplay), säger Anton Carlsson.

Den 22-årige forwarden har själv fått väldigt mycket förtroende av den österrikiske tränaren, även i boxplay och powerplay.

– Jag fick mycket förtroende från början och har spelat betydligt mer i år än tidigare. Jag har vågat släppa på tyglarna och spela mitt spel. Innan har jag mer bara varit en defensiv spelare som har varit rädd för att göra misstag.

Är det din bästa säsong hittills?

– Verkligen, det tycker jag. Det kommer väl med att man får allt mer erfarenhet också. 

”Måste bli mer rejäl och desperat”

Det märks även på poängproduktionen. Även om tio poäng (4+6) inte sticker ut så är det ändå långt fler än vad han tidigare har gjort totalt på en säsong i division ett.

– Jag stirrar aldrig på poängen utan det kommer som en bonus. Det handlar om att laget ska ta tre poäng, det går före allt annat. Sen har det kommit mer poäng med mer förtroende, men jag gillar inte att titta på det så mycket.

Du känner inte att du skulle vilja göra fler mål?

– Klart att man alltid vill det. Nu när jag har fått förtroende i powerplay gäller det att ta tillvara på det och stänka dit lite kassar. För att göra det tror jag att jag måste bli mer rejäl och desperat när jag väl får chansen. Jag tycker att det kommer mer och mer.

Hyllar lagkamraterna

Vimmerby ligger i skrivande stund femma i Allettan och har bara ett par poäng upp till andraplatsen. Men hur bra är laget?

– Vi har visat att vi är jäkligt bra och framförallt att vi är svårslagna. Det är verkligen något som utmärker oss.

Känner du att det finns mer utveckling i er den här säsongen?

– Vi utvecklar spelet varenda dag och jobbar hela tiden på nya detaljer. Min känsla är att samtliga spelare kan steppa upp. Vi har inte nått vår topp.

Är det någon särskild spelare i laget som imponerat på dig?

– Rydén (Tomas) i kassen har varit otroligt bra. Sen kom Näsén (Pontus) och Måns (Carlsson) in som lite oskrivna kort och har varit fantastiskt bra. Det var också en del spelare som kom direkt från juniorhockeyn och som har gjort det bra. Sen måste jag nämna ”Jalle” (Jacob Isaksson. Han har varit bra i år och det är riktigt kul, tycker Anton Carlsson.

”Klart att jag drömmer om det”

Att Vimmerby har ett lag som kan ta sig långt den här säsongen börjar nog gå upp för de allra flesta.

Vågar du drömma om ett avancemang till Hockeyallsvenskan?

– En av de största drömmarna jag har är att avancera till Hockeyallsvenskan med Vimmerby Hockey. Det är klart att jag drömmer om det. Sen är det en sjukt snårig väg så man får inte titta för långt fram. Först och främst ska vi göra en bra alletta.

För Vimmerbys del väntar hemmamatch mot Mariestad i kväll. Storpublik väntas till Tigerkulan då företag bjuder på fri entré.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt