SVAG INSATS AV VIMMERBY – TVINGAS TILL TREDJE MATCH

Enköping tog mycket överraskande revansch mot Vimmerby och nu väntar en tredje och avgörande match i morgon. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey stod för en mycket svag insats hemma mot Enköping i kväll. Gästerna vann mycket överraskande med 3-2 och nu tvingas VH till ytterligare en match på hemmaplan i morgon. Där måste laget vinna för att säsongen inte ska ta slut.

Precis den inledning som Vimmerby Hockey ville ha och Enköpings IK mest av allt inte ville ha blev en verklighet. Redan efter 94 sekunder gjorde Sebastian Åkesson 1-0. En försmak av vad som skulle komma i den här matchen? Det trodde nog merparten av åskådarna i ishallen.

Men så blev det inte.

Usel period

Fortsättningen av perioden blev ingen höjdare från hemmalaget. Endast sex ytterligare skott gick på mål – och med sju sekunder av den första akten kvitterade lillebror Johansson, Mattias i förnamn, till 1-1.

Om den andra perioden behöver egentligen inte en rad skrivas. Troligen en av VH:s sämsta den här säsongen och bara tack vare att Enköping inte är ett särskilt bra hockeylag var ställningen 1-1 inför den tredje.

I den tredje perioden var det sedan bortalaget som fick en drömstart när Jesper Bärgård satte Enköpings ledningsmål redan efter en minut och åtta sekunder.

Jardeskog kvitterade

Efter det tog Vimmerby över matchen fullständigt. Till slut kom också kvitteringen när backen Ludvig Jardeskog pangade in 2-2 efter 50.04. I det läget talade mycket trots allt för hemmalaget. Men istället återtog Enköping ledningen efter 54.38 genom Andreas Sojé efter ett misstag från Vimmerby.

Hemmalaget låg på för en kvittering på slutet, men den kom aldrig och Enköping tog därmed matchserien till en tredje match, som spelas i Vimmerby ishall i morgon klockan 16.00.