Annons:

Harlestams dom efter tunga förlusten: ”Spelade lite för destruktivt”

Hampus Harlestam vill se ett mer kreativt Vimmerby på fredag. Foto: Linus Johansson

Harlestams dom efter tunga förlusten: ”Spelade lite för destruktivt”

Vimmerby Hockey tappade dubbla ledningar i det första playoff-mötet med Kristianstad. Till slut blev det förlust med 4-3 efter förlängning och nu har VH en tung uppförsbacke.
– Det kändes som att det här var vår match, men det verkar vara svårt för oss att hålla ledningar, säger målskytten Hampus Harlestam.

Annons:

I fredags tappade Vimmerby Hockey en ledning mot Troja/Ljungby, men vann till slut i förlängning. I dag tappade laget dubbla ledningar i det första mötet i matchserien mot Kristianstad. Det innebar en ny förlängning och den här gången lyckades inte VH avgöra utan fick istället se sig besegrat.

– Vi inledde matchen bra och gick till vila efter första perioden med en 2-0-ledning. Då kändes det som att det här var vår match. Men det verkar vara svårt för oss att hålla ledningar. Vi spelade lite för destruktivt istället för att spela ut. När vi hade pucken i deras försvarszon hade de inget att säga till om, vi måste våga spela ut även när det är ett måls skillnad. Det verkar som att vi går för det när det är lika, men när vi leder vill vi inte riktigt ha pucken utan skickar i väg den istället, säger Hampus Harlestam.

Hur gick snacket inför förlängningen?

– Alla trodde att vi kunde göra om det vi gjorde mot Troja. Vi hade ett par bra lägen, men sen gjorde de mål i typ bytet efter istället.

”Måste vilja äga matchen”

Hampus Harlestam vet vad som krävs av Vimmerby i fredagens retur i Kristianstad. En match som VH måste vinna för att tvinga fram en tredje och avgörande match på lördag.

– Vi måste komma dit och vilja äga matchen och ha pucken, vara i anfallszon och vara kreativa. Det är lite större rink i deras ishall och kan vi få spela lite längre i anfallszonen ska vi ha stora chanser att vinna två matcher.

Det blir inga problem att ladda om?

– Det kommer det inte att vara.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt