Annons:

Vimmerby måste vinna två matcher i Kristianstad för att avancera till kvalserien. Foto: Linus Johansson

Phil Horsky: ”Vi kan vara stolta över många saker”

Vimmerby Hockey är nere i brygga efter kvällens hemmaförlust mot Kristianstad. Nu krävs två vinster i Skåne för att VH:s säsong inte ska ta slut.
– Vi kan vara stolta över många saker i kväll, men för att vinna krävs det lite mer, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby ledde med 2-0 efter den första perioden och bara 15-20 sekunder in i period nummer två kunde, och borde, Saku Salminen ha utökat till 3-0. Istället kom Kristianstad tillbaka och kunde gå upp till 2-2, innan VH på nytt tog ledningen.

– Vi gjorde det riktigt bra i första, där var vi bättre än dem. I andra var det mycket upp och ner, där kan vi spela bättre i olika situationer, säger Phil Horsky.

”Sådan är hockeyn”

Hemmalaget återtog ledningen i mitten av den andra perioden. Kristianstads kvittering till 3-3 kom sedan med drygt sju minuter kvar av ordinarie speltid. Gästerna avgjorde sedan fem minuter och 36 sekunder in på övertiden.

– Jag hade känslan att vi var bättre än dem, men de har bra kvalitéer och behöver bara ett skott. Vi kunde ha vunnit den här matchen, men sådan är hockeyn. Nu blev det en mindre bra beslutsfattning i mittzon, en studsande puck och ett bra skott. Men det här är inte kört. Vi kan vinna i Kristianstad, det har vi bevisat tidigare. Nu har vi ingenting att förlora, det är bara att köra, säger Phil Horsky.

”Hade bättre fötter”

VH-tränaren var, trots förlusten, nöjd med mycket.

– Jag tyckte att alla de saker vi pratat om var bra. Vi hade tidig press på dem och de hade svårt att komma ut ur zon strukturerat. Dessutom hade vi många bra skott på kassen. När vi rörde på fötterna och spelade snabbt hade de problem i sin zon. Jag tycker att vi hade bättre fötter och det kan bli skillnaden framöver.

Vimmerby tränar på onsdag och torsdag innan returen spelas i Kristianstad på fredag.

– Vi kommer att återhämta oss, analysera matchen och svara på fredag. Det är bra is i Kristianstad och vi gillar att spela där. Vi visste att det kunde hända att vi ligger under efter första matchen så det är ingen fara, säger Phil Horsky.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt