Annons:

Lagkaptenen efter tunga uttåget:

Lagkaptenen Jakob Karlsson hade långa diskussioner med domarna efter uttåget. Foto: Simon Henriksson

Lagkaptenen efter tunga uttåget: "Då vore det meningslöst att hålla på med sporten"

Jakob Karlsson var samlad, men grymt besviken efter uttåget i playoff 3. Han ville också markera mot motståndarna.
– Det vore fruktansvärt att se Kristianstad gå i konkurs i maj-juni, då vore det meningslöst att hålla på med sporten, säger lagkaptenen.

Annons:

Vimmerby Hockeys lagkapten är en av de mest rutinerade i laget och har upplevt ett flertal tunga nederlag. Men han var mycket besviken efter 6-5-förlusten i den tredje och avgörande matchen mot Kristianstads IK.

– Det känns fruktansvärt, det är otroligt jobbigt. Det blir en pangpanghistoria som inte gynnar oss. Vi har inte släppt in sex mål på hela säsongen, det är konstigt och ovanligt för oss. Men vi ger aldrig upp, vi visar otrolig moral och efter 4-4 tycker jag att det är vår match. Då ger vi Löfstedt (Victor) ett två mot ett-läge igen och det är fel kille att ge det. 5-4 där blir tungt. Vi går för det, men tyvärr hjälper det inte, säger Jakob Karlsson.

Lagkaptenen säger att han är stolt över vad Vimmerby har gjort den här säsongen.

– Alla har kört på, det har inte varit något gnäll och alla har gjort sitt bästa. Vi har nått längre än man trodde och haft en otrolig moral, spelat uppoffrande och jag tycker att vi är värda att gå vidare. Det är hårt, men så här är idrott.

"Hoppas inte de går i konkurs"

Han var tacksam över stödet från läktarplats.

– Det är fantastiskt att det finns ett sånt intresse för hockeyn, att många följer oss. Vi får se det på längre sikt, bygga vidare och försöka göra Vimmerby till ett topplag och kvalserieförening framöver.

Samtidigt var han inte helt nöjd med att Kristianstad tog sig vidare.

– Jag hoppas inte att de går i konkurs i maj-juni, det vore fruktansvårt att se dem göra det. Då vore det helt meningslöst att hålla på med sporten över huvud taget. Jag tycker att förbundet har låtit dem hålla på för länge.

Tycker du inte att de borde ha fått spela playoff?

– De har ju dispens och förbundet bestämmer, men det vore fruktansvärt att åka ur mot ett lag som har en trupp man inte har råd med. Jag hoppas de löser det.

"Byter nivå helt"

Jakob Karlsson var också missnöjd med domarnivån i lördagens match.

– Jag var förvånad över hur bra nivå domarna höll i går, det är alltid tufft mot storklubbarna i ettan, KRIF, Troja och Kristianstad, de ligger på domarna mycket och det brukar ge utdelning, säger han och fortsätter:

– Men i dag är det helt bortblåst. Linjemännen tar allt på oss och blundar för allt som de gör. Det är en slutspelsmatch och de byter nivå helt.

VH-kaptenen hade långa diskussioner med domaren – både under och efter matchen. Mycket av diskussionen handlade om Kristianstads 6-4-mål.

– De är inte säkra på att den är inne, de säger att de tror att den är inne. Då tycker inte jag att man kan döma mål. Är man inte 110 procent ska man fria. Men så är det, domarna tillhör sporten.  

Oklar framtid

Något besked om sin egen framtid kunde han inte ge.

– Det var otroligt kul att spela i dag, det kändes bra för egen del och får jag ihop mitt liv vill jag spela. Men jag ska få det också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt