Annons:

Lagkaptenen:

Jakob Karlsson tycker att det saknats en tydlighet i Peter Nordströms spel. Foto: Ossian Mathiasson

Lagkaptenen: "Måste se över rekryteringsprocessen"

Vimmerby Hockey och Peter Nordström går skilda vägar – efter bara sex omgångar. Ett nödvändigt beslut, menar lagkaptenen Jakob Karlsson.
– På isen har vi inte varit nära den nivå man kan förvänta sig, säger han.

Annons:

Vimmerby Hockey är tredje sist i Hockeyettan Södra efter sex omgångar. Med timmar kvar till nedsläpp mot Tranås AIF kom beskedet: VH och Peter Nordström går isär.

– Jag tror att det var skönt och bra att det blev ett avslut på den här situationen. Samarbetet mellan Morgan och Peter har inte fungerat och förra fredagen kom det spelarna till del att deras samarbete inte fungerar. Spelargruppen har undrat och jag tror att många tycker att det är skönt med ett besked, säger VH:s lagkapten Jakob Karlsson. 

Hur ser du på att tränaren lämnar efter bara sex omgångar?

– Det är beklagligt att vi tvingas byta tränare så tidigt och att vi behöver det. Jag tror att vi måste se över rekryteringsprocessen av tränare. Det är spelarna som ska ha tränaren varje dag och ändå har spelarna väldigt lite insyn. Jag tycker att Vimmerby över tid har haft problem med att rekrytera tränare. Det är en försvinnande låg andel av hockeytränarna som är duktiga ledare och pedagogiska människor. Jag har inte haft många ledare som är den typ av ledare man kan förvänta sig och jag är rätt gammal och har spelat i många klubbar. Det är tråkigt att vi inte lyckades och nu får man utvärdera det. Jag ser att det här var nödvändigt. På isen har vi inte varit nära den nivå man kan förvänta sig eller som vi ska hålla. Nu får vi börja om från början. 

Hur är din bild av Peter Nordström?

– Jag tycker att det har saknats en tydlighet i spelet och en klar vision över hur vi ska spela. Peter är jätteduktig på detaljnivå, men vi har haft problem med det övergripande. Jag har inget ont att säga om honom som person, men jag tycker att vi har haft problem med strukturen. Vi har inte tränat tillräckligt mycket på det och vårt försvarsspel har inte varit tillräckligt bra. 

"Inte anställda av Peter Nordström"

Jakob Karlsson säger att han har förståelse för att beskedet kommer i dag, bara ett antal timmar innan det viktiga derbymötet mot Tranås.

– Det är en process som har varit i skarpt läge i en vecka. Det är ett stort och avgörande beslut, så jag förstår att det har tagit tid att hitta den här lösningen. Vi spelare är inte anställda av Peter Nordström, vi är anställda av Vimmerby Hockey. 

Tror du inte att spelargruppen kommer påverkas?

– Klart att det påverkar, men vi kan inte ha det som ursäkt. Det är nästan jobbigare att leva i ovisshet, som vi gjort den senaste tiden. Nu får vi ta det här och blicka framåt.

Är du som lagkapten involverad något i processen med att hitta ny tränare?

– Nej, det är jag inte. Jag tror att alla tycker att det vore skönt med en ny huvudtränare snart, men det kanske kommer ta tid. Det vet jag inte.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt