Annons:

Vimmerby Hockeys spetsvärvning på väg tillbaka

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky tycker att tio dagars speluppehåll kom lägligt för laget. I morgon, söndag, är det omstart med match i HockeyEttan hemma mot Halmstad. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockeys spetsvärvning på väg tillbaka

Tio dagars ledighet ska ha gjort Vimmerby Hockey gott, enligt tränaren Phil Horsky.
I morgon, söndag, väntar Halmstad hemma i omstarten av HockeyEttan.
Samtidigt är spetsvärvningen från allsvenskan, Pierre Gustavsson, på väg tillbaka in i laget efter sin hjärnskakning.

Annons:

Efter en och en halv veckas speluppehåll är det dags för match i HockeyEttan igen för Vimmerby. Hemmamatch mot Halmstad står på söndagens schema, och VH:s tränare Phil Horsky tycker att uppehållet kom lägligt för Vimmerby Hockey.

Den nygamle VH-tränaren tog ju över när Peter Nordström lämnade, och har nu fått viktig tid för att implementera sitt dna i truppen.

"Bra träningsvecka"

– Vi har haft en riktigt bra träningsvecka. Det var viktigt för oss att gå igenom hela spelidén mer i detalj och få mer istid tillsammans, sedan har det handlat mycket om coachning och individuella samtal med alla spelarna. En nyttig vecka som har känts lite som ett träningsläger, säger Phil Horsky.

Vad hoppas du att effekten av den ska bli?

 – Att vi kan prestera ett mer strukturerat spel över hela banan. Försvarsmässigt har det sett okej ut tidigare, men även där har vi filat lite. Försvarsspelet och spelet utan puck är fundamentalt.

– Framåt har det blivit lite för komplicerat tidigare. Jag hoppas att vi får se ett betydligt rakare spel, plus att de andra sakerna där vi är starka sitter ytterligare lite bättre, säger Phil Horsky.

Viktig månad väntar 

Inför söndagens match, som innebär att halva grundserien är spelad för Vimmerbys del, parkerar VH på nionde plats i tabellen. Laget har nio poäng upp till Tranås, som ligger på femte plats (den sista Allettanplatsen). Men samtidigt har Vimmerby tre matcher färre spelade än Tranås.

Hur viktig är matchen mot Halmstad för att avståndet uppåt inte ska bli för långt?

– Jag är ingen matematiker, men hela november är en måstemånad. Vi måste vinna många matcher under den perioden. Men vi tänker processorienterat och tar steg för steg. Vi har kommit närmare så som vi vill att det ska se ut, och jag förväntar mig att vi ska komma att ta över allt fler matcher – inte minst hemma, säger VH-tränaren.

"Skickligt och kompakt lag" 

Vimmerby mötte Halmstad borta i säsongspremiären. Den matchen ledde Vimmerby med 1-0 efter två perioder, men tappade allt i den tredje och förlorade med 4-2.

I Halmstad finns flera VH bekantingar – Martin Pärna, Sebastian Åkessson och Alexander Andersson.

Vad vet du om söndagens gäster?

– Det är ett skickligt och kompakt lag, som är väldigt farliga framåt. Det gäller att vi slår ner deras hårda press. Lyckas vi med det, tar tag i taktpinnen och visar samma inställning som senast, så kommer det här gå bra, tror Phil Horsky.

Pierre på väg tillbaka 

Så när som på spetsvärvningen från allsvenska Västerviks IK, Pierre Gustavsson, mönstrar Vimmerby Hockey ordinarie lag. Vad gäller Pierre, som har dragits med sviterna efter en hjärnskakning en längre tid, kommer dock positiva nyheter.

– Han har genomgått hjärntrappan och har nu tränat två pass på is. På lördagen körde han för fullt för första gången, och det ser väldigt bra ut. Men vi stressar honom inte alls, utan det får ta den tid som krävs, säger Horsky.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt