Annons:

Horsky efter segern:

Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky efter segern: "Nu blir det party hemma mot Tranås på lördag"

2-1 borta not KRIF imponerar. Sättet som Vimmerby Hockey gjorde det på imponerar ännu mer.
– Tranås hemma på lördag – vi är redo. Då blir det party i en fullsatt hemmahall. Det förtjänar grabbarna, säger en glad tränare i Vimmerby Hockey, Phil Horsky.

Annons:

Phil Horsky tyckte att det syntes redan i det första bytet. Blicken. Inställningen. Attityden.

– Alla ville verkligen vara där och göra skillnad idag, och vinnarskallarna visade sig. Det var riktigt stabilt över hela banan, och jag tycker att vi gör en jättebra bortamatch. Vi hade lite problem i vändningsspelet när de bröt och kom två mot ett på oss, men det korrigerade vi och hade bra kontroll efter det, säger han.

 Hårdare coachning

I den första perioden kom VH inte riktigt åt KRIF:s ledande lina med Magnusson, Nordfeldt och Heiver. Under resten av matchen neutraliserade de dem helt.

– Inför den andra perioden gjorde vi några förändringar och började sedan även coacha hårdare. Vi satte Wigley, Popovic och Kempainen mot deras förstafemma, och de gjorde ett fantasTiskt jobb, berömmer Horsky.

Målskyttet ett problem

Om det är något man inte kommer från att kritisera är det det bristfälliga utnyttjandet av alla chanser Vimmerby skapar.

– Jag kan bara hålla med. Vi förtjänar tre poäng i dag, och måste utnyttja chanserna lite bättre. Men det går inte att vara missnöjd efter den här insatsen.

Och på lördag väntar derby hemma mot Tranås

– Vi är redo. Då blir det party i en fullsatt hemmahall. Det förtjänar grabbarna efter den grymma November-utveckling de har haft trots alla motgångar, säger Horsky.

”Har utvecklats enormt”

I kvällens segermatch var det många som svarade för starka insatser. Sent inhoppande målvakten Oscar Walldén ska absolut nämnas.

– Riktigt kul. Han var värd det här. Han har en proffsig attityd och har varit redo hela tiden.

Vad säger du om Oscar Gustavsson?

– Han har utvecklats enormt de senaste veckorna. Han är överallt, gör rätt saker över hela banan, är taktisk och farlig hela tiden. Oscar håller på att utvecklas till en av våra viktigaste spelare, menar Horsky.

Extra beröm också till Roman Semjonov och Jakob Karlsson. Båda brände visserligen ett par lägen, men är oerhört viktiga pjäser och skapar både ytor och lägen åt sina kedjekamrater.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt