Annons:

Horsky återvänder till Vimmerby för första gången:

Phil Horsky står numera i Tranås AIF:s tränarbås och återvänder till Vimmerby för första gången sedan han lämnade. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky återvänder till Vimmerby för första gången: "Fina tider"

För första gången sedan flytten från Vimmerby återvänder nu till Phil Horsky till sin gamla hemmahall. Tranås AIF-tränaren gör det med flera viktiga spelare på skadelistan. 
– Som det ser ut just nu kommer vi till spel med tre femmor, säger Phil Horsky inför onsdagens rivalmöte.

Annons:

I kväll kommer Phil Horsky och Tranås AIF till Vimmerby för säsongens andra rivalmöte mot serieledaren Vimmerby Hockey. För Phil Horsky blir det en speciell kväll i Arena Hansson Konsult & Konstruktion. 

– Jag är mycket laddad för att komma tillbaka till Vimmerby. Jag har bara fina minnen därifrån och det är första gången jag kommer tillbaka sedan jag lämnade. Jag har aldrig varit i Vimmerby som motståndartränare. Jag har mitt fokus på att förbereda laget för att vinna, men det är klart att det kommer upp starka minnen och känslor som jag inte kan gömma, säger Phil Horsky. 

Vad är det för minnen som väcks när du tänker tillbaka på VH-tiden?

– Det var fina tider, fina kvällar, fina vinster och tuffa kamper. Det var mycket känslor när vi mötte varandra senast. Det var roligt att se fansen och jag vet att det blir mycket känslor i kväll också. Grabbarna på hyllan är där varje kväll och jag hade en riktigt bra relation med dem. Det blir roligt att se dem även om jag säkert kommer få hårda blickar, säger han och skrattar.

För Phil Horsky blir det extra speciellt att komma till tidigare hemmahallen och möta Vimmerby. 

– Det är såklart att det blir extra speciellt. Vimmerby har betytt mycket för mig, men jag måste koppla bort det lite grann, förbereda laget och fokusera på mitt uppdrag. Vi har en match att vinna och det är mitt jobb. Det är såklart mycket känslor men det måste jag hantera. 

Skadeproblem i Tranås

Tranås AIF har haft problem med skador på sistone och gått kort om folk i de tre senaste matcherna. 

– Vi har haft problem med skador och det har vi fortfarande. Vi har en hel femma borta och det har vi kämpat med i de senaste matcherna. 

Det handlar om backarna Love Palm och Viktor Nilsson-Westlund och forwardsen Gabriel Eklund, Oliver Nilsson och George Diaco. Enligt Tranås Tidning saknas även Pontus Eklöf efter att ha fått en smäll senast mot KRIF. 

– Några spelare är borta lite längre och det kan ta några veckor till. Några spelare kanske kommer tillbaka nästa vecka.

Trots skadeproblemen har Tranås gjort bra ifrån sig i de senaste matcherna. 

– Jag måste verkligen ge grabbarna mycket beröm för hur de har hanterat situationen. Vi spelar lite annorlunda och spelarna som inte har spelat så mycket och får mycket istid nu har steppat upp och tagit ansvar. Jag tycker att vi har överraskat i de senaste matcherna.

Nye kanadensaren Kalvyn Watson och Philip Alftberg, äldre bror till Vimmerbybacken William Alftberg, har varit positiva injektioner. 

"De är i rätt ålder och tar tag i taktpinnen"

Horsky är inte förvånad över att Vimmerby Hockey toppar den södra Allettan. 

– Det är ingen överraskning – och jag sa det från början också. De har ett riktigt bra lag och grabbarna i Vimmerby är i rätt ålder nu, tar tag i taktpinnen och vet hur man styr upp det. De har även bra målvakter och bra ledarskap. De har ingredienserna som behövs, men det är inte omöjligt att slå dem. Man måste verkligen vara på hugget, ta vara på de få chanserna man får och lika viktigt är det att vara smarta i spelet över hela banan.

Hur ser du på era chanser att vinna?

– Vi går in för att vinna matchen, du känner mig. Jag går inte in med en förlorarmentalitet, då behöver jag inte åka dit. Vi vill vinna den här matchen, men vi har ändrat spelet lite grann och kommer spela lite annorlunda och det måste vi göra. Vi hoppas att vi kan överraska dem lite grann. När vi får en bra start i matchen har vi bra chans att vinna. Det är inte så att vi ger upp innan vi åker dit. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt