Annons:

Horsky föll mot sitt forna lag:

Tranås AIF-tränaren Phil Horsky ställdes mot sitt forna lag Vimmerby Hockey på torsdagen. Det blev förlust med 1–3 i en sevärd och händelserik match. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky föll mot sitt forna lag: "Bara att analysera och gå vidare"

Allettanpremiären är avklarad. Phil Horskys Tranås AIF fick se sig besegrad mot sitt forna lag och berömde kvalitén på matchen. 
– En av de bästa matcherna jag har sett från båset och coachat och då tänker jag på båda lagen, säger Phil Horsky. 

Annons:

Tranås huvudtränare Phil Horsky, den profilstarke tränaren som stod i Vimmerbys bås från 2018 till 2021, gillade nivån i premiären av Allettan.  

– En match på väldigt hög Hockeyettan-nivå. Vi gör en bra match mot ett riktigt bra Vimmerby. Det finns mycket som är bra i båda lagen, säger Phil Horsky.

"Det gynnade Vimmerby lite mer"

Tranås stred tappert och utmanade Vimmerby på allvar i premiären av Allettan. De hade ett gäng bra chanser och det som störde lagets rytm var spelavbrotten, enligt Horsky. 

– Det var synd att vi inte lyckades förvalta frilägena som vi hade i första och andra perioden. Där saknade vi spetsen och kylan och deras målvakt stod på huvudet flera gånger. Hade han inte gjort en så bra match hade det sett annorlunda ut. Det var också många avbrott i matchen och det kanske gynnade Vimmerby lite mer. 

Varför?

– Vi vill spela så snabbt och kunde inte utnyttja den fart vi brukar ha. 

Tranås AIF:s hopp om poäng i Allettanpremiären tändes ändå när Markus Ruuskanen prickade in 1–1 med mindre än sju minuter kvar av matchen. 

Vimmerby Hockey studsade tillbaka och lade beslag om samtliga tre poäng. Christoffer Törngren satte 2–1 mellan benen på Eric Forsberg och Anton Carlsson satte spiken i kistan med 3–1 i tom bur. 

"Bara att analysera och gå vidare"

Horsky ger beröm till Vimmerby som gjorde en bra spelmässig insats och drog det längsta strået. 

– Vimmerby förtjänar vinsten då de gjorde det lilla extra, är lite äldre och vet vad de ska göra på isen. De är skickliga med puck och gör det bra. Vi försvarar oss ganska bra och jag tycker att det är synd att de gör mål på två vändningar. Det får inte hända att Törngren (Christoffer) får pucken i det läget när han gör 2–1, men det är skit samma. Det är en jämn match som kan gå åt vilket håll som helst. Det är bara att analysera matchen och gå vidare.

Horsky basar över ett ungt lag som har mycket att lära sig. 

– Vi är unga och det syntes att vi är oerfarna i vissa lägen. Det finns några detaljer som vi måste förbättra. Jag är ändå stolt över vårt spel över 60 minuter och utvecklingskurvan har gått i rätt riktning under de senaste månaderna. 

Hur var det att möta Vimmerby, ett lag som du har tränat i flera år?

– Det är såklart mycket känslor och speciellt att se många som man känner igen. Fansen gav en bra inramning och det var en bra fest.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt