Annons:

Horsky sätter hård press på Vimmerby:

Phil Horsky gjorde avtryck i Vimmerby. Nu sätter han stor press på sitt gamla lag inför Allettan. Foto: Arkivbild

Horsky sätter hård press på Vimmerby: "Måste gå upp"

Det är rivalmöte direkt mellan Tranås AIF och Vimmerby Hockey. Kryddan blir inte mindre av att just Phil Horsky, som sätter hård press på sitt gamla lag, tränar TAIF.
– Nu gäller det för Vimmerby, säger han. 

Annons:

Allettan brakar igång den 28 december och det är ett riktigt rivalmöte direkt som stundar. Tranås mot Vimmerby har varit klassiska matcher i många år.

Den här vintern blir det förstås lite extra speciellt eftersom det är VH:s tidigare succétränare Phil Horsky som leder antagonisten. Han är tillbaka efter en sejour i italienska Pustertal.

– Det känns kul att vara tillbaka i svensk hockey igen. Jag är tacksam för erfarenheten jag fick där. Nu när jag har fått en liten pojke är det lite enklare att vara här, där svärföräldrarna finns på plats. På det sättet är det kul att vara tillbaka. Jag gillar svensk hockey, berättar Phil Horsky.

Många kanske höjde på ögonbrynen i Vimmerby när du tog över just Tranås. Har du fått många kommentarer om det?

– Bara positiva, säger han och skrattar:

– De flesta vågar inte säga något. Nej, men det är roligt med lite snack men jag har bara fått fina sms till mig. 

Skiftar fokus

Tranås började väldigt starkt och slutade som trea i den västra Hockeyettan. 

– Laget har verkligen överraskat och imponerat. Jag trodde inte att vi var så offensivt starka och det var det ingen som trodde i början. Men vi har hittat ett spel som passar oss bra och spelarna har hög arbetsmoral. Det är kul att vi har fått ihop det. 

TAIF har tappat en del spelare på slutet, men det är inget Horsky vill kommentera nämnvärt ingående. Han skiftar snabbt fokus till premiärmotståndet i stället.

– Vi ska värva såklart, men vi gör inte den satsning som Vimmerby gör nu. Det är en storsatsning, det måste man säga. Nu gäller det för Vimmerby. Vi har en stomme, men den är ung och vi bygger för nästa år kanske. Första året är en process och jag tror på det vi har. Vi har ett bra lag.

Vad har du för förväntningar?

– Det blir tufft. Det är bara höjdare i ligan, men jag tror att vi kan överraska. Att komma topp åtta är vårt mål och det blir jättetufft. Men får vi ihop det kan vi överraska.

"Måste gå upp"

Han lägger dock gärna en stor press på Vimmerby, som de senaste veckorna värvat tung allsvensk rutin i Jakob Heljemo och ännu tyngre SHL-rutin i Christoffer Törngren.

– Vimmerby måste gå upp, det är inget snack om det. 

Det låter som att du vill lägga lite press på Vimmerby?

– Gör inte ni det, så får jag gör det. De har alla ingredienser och laddat på med SHL-erfarenhet. Det är inget snack, Vimmerby måste spela för att gå upp. 

"Många bra relationer"

Horsky, som var mycket hyllad i Vimmerby, ser fram emot att möta sitt tidigare lag igen. 

– Jag har många bra relationer med människor runt omkring klubben och med en del av spelarna. Det är många jag håller kontakt med fortfarande. Det som oroar mig är att halsduken har samma färg. Ska jag ha på mig den eller inte? Men jag är TAIF:are nu, så är det. 

Hur blir det att ställas mot Vimmerby direkt?

– Det blir kul. Det är en match som betyder mycket för fansen och jag kommer ihåg derbymatcherna som har varit. Det blir mycket snack och många hör av sig. Vi börjar med Vimmerby, Kristianstad och KHK och vi vet hur tunga de tre lagen är. Men det ska bli roligt. 

Ni slår ur underläge?

– Ja, såklart. Vi är bra, men vi har kanske inte den erfarenheten som Vimmerby har. Vimmerby hade ett bra lag innan och har nu fått in de här två killarna. Vimmerby är favoriter, men spelar vi som ett lag och med mycket energi, så kan vi vinna. Då kan man vinna alla matcher. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt