Annons:

Tuff förlust för VSGF – skyttekungen utvisad i 16 minuter

Skyttekungen Simon Dahl drog på sig 16 utvisningsminuter i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Tuff förlust för VSGF – skyttekungen utvisad i 16 minuter

Att Simon Dahl är Virserums viktigaste spelare är ingen hemlighet. I dag utmärkte han sig på ett annat sätt än vanligt. Skyttekungen satt på botbänken i hela 16 minuter.
– Det påverkar absolut, säger tränaren Thomas Larsson efter 2-3-förlusten.

Annons:

Att få bort Simon Dahl från spelet är Virserums motståndares viktigaste uppdrag. För Skara blev det en betydligt enklare uppgift än vanligt. Dahl spenderade mer än en fjärdedel av matchen i utvisningsbåset.

Det var i slutet av första perioden som Simon Dahl drog på sig 2+2 för spearing och 10 minuter för osportsligt uppträdande. I tredje fyllde han på med en tvåa för boarding.

– Vi drar på oss några onödiga utvisningar i dag och Simon fick 14 minuter i slutet av första. Det påverkar absolut. Han är en viktig spelare och att få bort honom i 14 minuter gör mycket, säger Thomas Larsson.

Fick dubbla matchstraff

Dahl var dock inte värst i matchen. Med åtta minuter kvar drog Johannes Seidevall i Skara på sig dubbla matchstraff. Först 5+20 för boarding och sedan 5+20 för fighting.

Det gav Virserum ett ypperligt tillfälle att kvittera. Skara hade ledningen med 3-2 – men fick alltså avsluta matchen med cirka sju minuters boxplay (Virserum fick en tvåa i samma sekvens). Tyvärr fick Virserum inte alls till det och Skara vann.

– Det var inget bra PP och samtidigt gjorde de det bra. Vi hade sju minuter på oss och kände att vi ville jaga och jaga fast det inte var någon panik. Vi har chanser, men det gick inte.

Stark insats av Andersson 

Överlag gjorde Virserum ingen bra match. Skara hade 1-0 efter första och gick sedan fram till 3-1 i andra perioden. I slutet av andra reducerade Alexander Andersson med sitt andra mål för dagen. I tredje hade VSGF sina chanser, men utan att få utdelning.

– Vi kom inte alls upp i den nivå som vi brukar. Jag vet inte om det är för att vi är ett så ungt lag, det kan absolut spela in. Vi får inte det där trycket som vi vill ha i spelet. Skara är ganska tunga att möta också. Vi är inte utspelade och det är en jämn match med mycket chanser åt båda håll.

Bäst i laget var tvåmålsskytten Alexander Andersson som kom tillbaka efter skada.

I och med förlusten tappar VSGF mark i tabellen.

– Det är fortfarande jämnt, men vi gjorde det svårare för oss att nå topp-4 även om möjligheterna finns. Det är otroligt viktiga matcher kvar och det blir lite vinna eller försvinna nu. Det ska bli kul att se hur killarna reagerar på det.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt