Annons:

Horsky efter segern:

1 307 personer såg Phil Horskys Vimmerby besegra Hudiksvall i den första matchen i playoff 3 till den allsvenska kvalserien. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky efter segern: "Vi kom väl förberedda"


– En bra genomförd match, men vi kan ännu bättre.
Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky hade svårt att dölja hur nöjd han var med sitt lag efter 6-2 mot Hudiksvall. Men samtidigt hade han rätt – återigen svajade det lite i mittperioden.

Annons:

Historien upprepade sig. En urstark första period, en betydligt ängsligare andra och en kontrollerad och effektiv avslutning.

Så såg det till stora delar ut mot både KRIF och Huddinge i playoff 1 och 2, och så såg det ut i kväll.

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky hade av förklarliga skäl inte mycket att klaga på efter klara 6-2 mot Hudiksvall – Vimmerby Hockeys femte raka seger i playoffspelet.

"Väldigt påkopplade"

– Vi var väldigt påkopplade idag. Spelarna bjöd på fart, pondus, attityd och alla ville bidra, säger Phil Horsky.
Påkopplade får man nog ändå kalla ett understatement. VH sköljde över Hudiksvall totalt, ledde med 2-0 efter tre minuter, och i den första perioden hade man 4-5 ytterligare kvalificerade chanser.

– I den andra perioden tappade vi tyvärr en del. Vändningarna blev sämre i takt med att vi allt som oftast slarvade i uppspelsfasen, menar Horsky.

 "Läste av dem bra"

Även i inledningen av den tredje perioden, då ställningen fortfarande var 2-1, såg Hudiksvall starkt ut.

– De var mer desperata då, medan vi kändes lite stressade.

– Samtidigt tycker jag att vi läste av dem bra. De spelade ett-fyra i mittzon och höll det kompakt. Därför hade vi ändrat våra uppspel och löste det bra till slut, menar Horsky.

"Har en del att fundera på"

VH fick många tre-mot-tvåor och två-mot-ettor under matchen, och det var också två snyggt förvaltade sådana som avgjorde matchen i den tredje perioden.

– Vi kom väl förberedda. Vi visste att om vi bara var tålmodiga så skulle utdelningen komma. Och det gjorde den.

– Jag tror att Hudiksvall har en del att fundera på. De får en lång och tung  bussresa hem, och dessutom en av sina nyckelspelare (backen Erik Flood) skadad, medan vi bara ser fram emot resan till Hudiksvall senare i veckan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt