Annons:

KLART: Han är ny huvudtränare i IKO – skriver på för tre år

Martin Filander är klar som ny huvudtränare för IK Oskarshamn i tre säsonger. Foto: Ossian Mathiasson

KLART: Han är ny huvudtränare i IKO – skriver på för tre år

Mitt i coronahysterin har IK Oskarshamn löst huvudtränarfrågan till kommande säsong. Det handlar om Martin Filander, som har kritat på ett treårskontrakt med IKO. 

Annons:

Martin Filander, 38, har de senaste fyra säsongerna figurerat som assisterande tränare i Malmö Redhawks och tillhörde dessförinnan Västerås IK i Hockeyallsvenskan. 

Nu kommer nyheten att Filander kliver in som huvudtränare i IKO:s organisation. 

”Det känns jättekul och superspännande. Jag har både spelat mot och följt IK de under de senaste åren och det är en häftig resa föreningen har gjort. Efter att ha under lång tid spelat i Hockeyallsvenskan och ta klivet upp i SHL är imponerande. Utifrån känns det som en familjär klubb där orten verkligen visar sitt stöd”, säger Martin Filander i ett pressmeddelande.

Han får svara på ett gäng frågor på IKO:s hemsida där den sista frågan handlar om hans tankar inför kommande säsong.

”Det behöver vi sätta oss ner tillsammans och komma fram till. Men ambitionen är så klart att bli bättre än förra säsongen, men det är en fråga för mig, laget och styrelsen att komma fram till. I slutänden handlar det om en strävan att ta sig till positiva matcher i slutet på säsongen. Förutsättningen för det måste vi dock som sagt ta med laget och ledningen”.

Kontraktet börjar gälla från 1 maj och är skrivet över de tre kommande säsongerna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt