IK Oskarshamn satsade allt på ett kort - nådde inte ända fram

IK Oskarshamn fick jubla dubbelt mot Örebro på lördagseftermiddagen, men det räckte inte till poäng. Foto: Arkivbild

IK Oskarshamn pressade hårt på slutet men orkade inte hela vägen fram, utan förlorade med 2-3 hemma mot Örebro i SHL.
– Vi var lite på hälarna i den första perioden, och det kostade oss två mål, sa IKO-tränaren Martin Filander.

IKO inledde matchen bra men Örebro utnyttjade två hemmautvisningar. Dels genom att göra mål under en av dem, dels genom att ta över matchen.

För närmast därefter var IKO stundtals satt under hård press, och Örebro kunde även göra 2-0 efter ett av flera snabba anfall. Målet såg dock långt ifrån otagbart ut för målvakten Joe Cannata, som släppte den glidande pucken mellan benen.

"På hälarna"

– Vi var lite på hälarna i den första perioden, och det kostade oss två mål. Sedan tycker jag att det är en jämn match, sa IKO-tränaren Martin Filander till C More.

Efter ett resultatlöst två minuter konstant tryck mot ett tröttkört Örebroförsvar i numerärt överläge kom IKO:s reducering istället i nästa pp strax därefter. Efter läckert klapp-klapp-spel satte Jan Ordos reduceringen till 1-2 i öppen kasse.

Kom inte närmare

Men närmare än ett mål bakom kom inte Oskarshamn. Den andra perioden blev mållös. Samma sak länge och väl med den tredje.

Med drygt tre minuter kvar att spela tog Martin Filander ut Joe Cannata ur kassen och satsade på sex utespelare. Men som det så ofta går var det istället motståndaren som drog nytta av det. Med 2.42 kvar la Örebros Borna Rendulic in 3-1 i tom kasse.

"Försökte ge det chansen"

Lite spänning blev det ändå då Örebro åkte på en utvisning och IKO satsade allt på ett kort och spelade sex mot fyra med mindre än två minuter kvar. Där passade förre Vimmerby Hockey-backen Pontus Näsén till Kim Rosdahl som skickade in reduceringen till 2-3, vilket också blev slutresultatet.

– Vi försökte ge det chansen, och det var nära på slutet, men vi orkade inte ända fram. Det är bara att dra lärdom av detta, analysera och gå vidare, sa Martin Filander.

I och med förlusten passerades IKO i tabellen av Växjö Lakers som vann stort hemma mot Brynäs i dag. Oskarshamn ligger nu sjua i SHL.