Annons:

Nybro är kvar i hallen:

Nybro Vikings sportchef Rasmus Aro anser att det inte ligger i Vimmerbys händer att ställa in kvällens hockeymatch. Foto: Ossian Mathiasson

Nybro är kvar i hallen: "Ligger inte i Vimmerbys händer att ställa in"

Vimmerby Hockey har vänt bussen och kommer inte till spel mot Nybro Vikings. Nybros spelare och ledare är kvar i hallen. 
– Det finns alltid två sidor av myntet men vi har inte fått någon information från förbundet om att matchen är inställd, säger Rasmus Aro, sportchef i Nybro. 

Annons:

Vimmerby Hockey har två bekräftade fall av covid-19 i truppen och ytterligare en spelare med symtom. Vid 17-tiden på onsdagen fattade VH:s sportchef Morgan Persson beslutet om att spelarbussen skulle vända hemåt igen, sedan även ytterligare spelare hade börjat känna sig krassliga under resan.

”Jag har fajtats med ett förbund som hela eftermiddagen har tvingat oss att spela. Det här är moraliskt helt rätt att inte spela den här matchen. Nu är visserligen både förbundet och Nybro förbannade på mig, men det har jag inga problem att ta”, sa Morgan Persson till vår tidning. 

"Två sidor av myntet"

Rasmus Aro, sportchef i Nybro Vikings, fick ett samtal från Morgan Persson vid 17-tiden och tog emot deras beslut

– Morgan (Persson, sportchef i VH) ringde och sa att han själv hade tagit beslutet. Vad ska jag säga? Det är större än två klubbar och smittspridningen är givetvis det viktigaste. Å andra sidan togs det fram ett regelverk inför säsongen som säger att matchen ska spelas. Ska vi inte följa det så blir det jäkligt konstigt. Då kan vi lika gärna ställa in hela säsongen, så är det faktiskt, säger Rasmus Aro. 

Enligt regelverket, som Rasmus Aro nämner, måste ett lag ha fem bekräftade fall för att en match ska ställas in. 

– Det finns alltid två sidor av myntet men vi har inte fått någon information från förbundet om att matchen är inställd. Ingen har ringt och sagt det. Vad ska vi göra? Vi tror just nu att det blir match. Om Vimmerby är här eller inte, det får vi se, säger Rasmus Aro. 

Finns spelare, ledare och funktionärer från Nybro på plats i hallen?

– Ja, allihop är på plats. 

"Ligger inte i Vimmerbys händer"

Han återkommer ännu en gång till det gällande protokollet. 

– Det finns ett regelverk och det följer vi just nu. Sedan ligger det inte i våra eller Vimmerbys händer att kunna ställa in en match, så är det. Det ligger på förbundsnivå. Det är dit vi hänvisar beslutet. 

Hur ser du på Vimmerbys beslut?

– Smittspridningen är jätteviktig, men vad jag har förstått så har de testat hela sin trupp i eftermiddag och de som är positiva är hemma. Det är en mycket större fråga än en hockeymatch. Smittspridningen är såklart jätteviktig men det finns restriktioner i hela landet och det är dem vi ska följa. I det här fallet finns det ett regelverk som har tagits fram och det ska vi följa. Till oss har ingen på förbundet ringt och sagt att det är inställt. Det är vad vi kan gå på.

Räknar ni med att ni får en WO-seger?

– Ingen aning. Jag vet inte hur det funkar. Vi följer regelverket som finns och förbundet måste ta ett beslut om det ska fortsätta så här. Det är vår tredje match som inte blir av och måste flyttas. Vi kommer inte kunna spela klart det här till jul. 

Vad har förbundet sagt till er under dagen? 

– Vi har inte hört någonting från förbundet i dag. Inte ett ljud. Det är inget beslut taget om att matchen är inställd. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt