Annons:

Karlsson ställs mot VH – för första gången:

För första gången ställs Eric Karlsson mot Vimmerby Hockey i tävlingssammanhang.

Karlsson ställs mot VH – för första gången: "Blir speciellt"

För första gången någonsin ställs Eric Karlsson mot moderklubben Vimmerby Hockey. Nu som huvudtränare för Karlskrona HK.
– Det känns speciellt att möta Vimmerby, en del av ens hockeyhjärta dunkar lite extra, säger han.

Annons:

I den fjärde omgången av Allettan blir det ett speciellt möte för framför allt en av de inblandade. Karlskrona HK mot Vimmerby Hockey är inte historiskt sett något särskilt hett möte.

Men i KHK:s bås står Eric Karlsson, född och uppvuxen i Vimmerby, och i VH-båset står Phil Horsky, som hade en mycket kort tid i den gamla örlogsstaden. 

– Det känns speciellt att möta Vimmerby. En del av ens hockeyhjärta dunkar lite extra, oavsett vilken nivå jag är på. Jag ser flera matcher per säsong med Vimmerby och det är såklart speciellt, säger Eric Karlsson på matchdagen. 

Har du bättre koll på Vimmerby än övriga lag?

– Från början har jag ju det eftersom jag sett dem mest. Men vi scoutar alla lag grundligt och att scouta dem är inte svårigheten. Det svåra är att manövrera ut dem. De är väldigt strukturerade, kompakta och starka på insidan. Det är svårt att skapa målchanser på dem. Phil är jätteduktig på att sätta den strukturella defensiva biten.

Tog över efter Lusth

KHK tog tre synnerligen viktiga poäng borta mot Mörrum i fredags. Karlssons gäng avgjorde med sex sekunder kvar och hade två raka förluster i Allettan dessförinnan. Mats Lusth fick sparken för bara omgångar sedan och ersattes av Eric Karlsson.

– Resultatmässigt har det varit tufft. Men borta mot Troja spelade vi jättebra och Nybro är lite som Vimmerby, det är en stor kamp att ta sig in på kassen. Segern senast mot Mörrum var jätteskön och ger mycket energi. Det vore jätteviktigt att vinna i dag, vi behöver plocka poäng.

Hur har det känts för dig att ta över?

– Känslan är jättebra. Grabbarna har gjort ett fantastiskt jobb. Det är svårt med för mycket speltaktiska förändringar, men som grupp har vi bra energi och tävlan. Kan vi fortsätta så kommer vi plocka fler poäng. Det är alltid speciellt att bli inkastad och det viktigare är att skapa en miljö där folk mår bra. Jag tycker att vi äger pucken mer nu och vågar spela ett mer rörligt anfallsspel. Vi är mer kreativa och inte så lättlästa, men vi behöver fortsätta jobba med attackmentaliteten.

"Såklart speciellt"

Eric Karlsson har spelat många år i Vimmerby och också varit tränare i klubben i flera omgångar. Han tror dock att den där speciella känslan avtar rätt snabbt efter nedsläpp.

– Innan är det såklart speciellt, men när pucken släpper det där. Då är det som vilken match som helst. Men jag känner ju förstås massa folk runt om Vimmerby Hockey och i laget med. Det är skitkul att det är lite mer Vimmerbykillar nu, det gör mig glad.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt