Annons:

Därför valde KHK att möta VH: ”Tror på oss själva”

Eric Karlssons Karlskrona HK valde att möta Vimmerby Hockey i kvartsfinal. Foto: Ossian Mathiasson

Därför valde KHK att möta VH: ”Tror på oss själva”

Karlskrona HK hade Vimmerby, Strömsbro och Visby/Roma att välja på. Valet föll på Vimmerby, vilket blir ett speciellt möte för KHK-tränaren Eric Karlsson som är från Vimmerby. 
– Vi känner att det är ett lag som vi har bra koll på, säger Eric Karlsson. 

Annons:

Mötet mellan Karlskrona HK och Vimmerby Hockey avgörs i bäst av tre matcher där vinnaren går vidare till semifinal, det sista steget innan kvalserien som består av sex Hockeyettan-lag denna säsong.

Nu förklarar KHK-tränaren Eric Karlsson varför valet föll på just Vimmerby. 

– Vi har presterat bra mot Vimmerby de senaste säsongerna och vi har bra koll på dem. I de senaste matcherna mot Vimmerby har vi inte gjort oss själva rättvisa med många spelare borta. Jag är övertygad om att det blir en tight och bra matchserie. Vi är ödmjuka inför uppgiften, vet att det blir sjukt tufft och tror på oss själva, säger Eric Karlsson. 

Ni hade aldrig tankar på att välja antingen Strömsbro eller Visby/Roma?

– Visby var, precis som för många andra lag, längst ner på vår lista. Jag trodde att Strömsbro skulle gå tidigare så det var en del val som förvånade mig. Det hade varit en resa på nio timmar enkel väg så det blir tuffare på alla sätt och vis. Vi har också mindre koll på Strömsbro och de har en bra trend, säger Karlsson och fortsätter:

– Vi hade tre lag att välja på och nu känns det bra att vi har gjort vårt val. Nu får vi göra oss redo och förbereda oss för Vimmerby. 

Har du haft kontakt med några VH-spelare efter valet?

– Jag har bara skickat med ”Jagge” (Jakob Karlsson) och ”Jalle” (Jacob Isaksson) och Anton (Carlsson) frågade tidigare om vi skulle välja dem eller inte. 

Speciellt möte för Vimmerbysonen

Att det blir ett speciellt möte för Eric Karlsson råder det inga tvivel om. 

– För mig är det speciellt att möta Vimmerby, framför allt åka dit och möta dem. Vimmerby har gjort bra resultat i flera år och varit i playoff 3 tre säsonger i rad. Sedan har de ny tränare och nya spelare så det som har hänt tidigare säsonger betyder inte så mycket. 

Tidigare VH-backen Christoffer Rasch är skadad och Ludvig Carlsson är avstängd i första kvartsfinalmötet. 

– I övrigt har vi full trupp och skapat oss de bästa förutsättningarna inför denna matchserie. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt