Annons:

Vimmerbysonens taktik sänkte moderklubben:

Vimmerbysonen Eric Karlsson fick lämna hemmahallen som vinnare. Foto: Simon Henriksson

Vimmerbysonens taktik sänkte moderklubben: "Gör det brutalt bra"

Vimmerbysonen Eric Karlsson fick vända åter till sitt nya hem i Blekinge med tre poäng i bussen. Hans taktik slog väl ut.
– Taktiskt gör vi en klockren match, säger han.

Annons:

28-årige Vimmerbysonen Eric Karlsson kunde lämna Vimmerby ishall som en vinnare. Hans Karlskrona tog sin femte raka seger och blev första lag att slå Vimmerby i Tigerkulan den här säsongen. 

– Sägas ska att det syns att Vimmerby inte har desperationen för att vinna som man behöver i toppmatcherna och det märks att de är klara för Allettan. Vi gör en klockren bortamatch taktiskt. Jag tycker att Vimmerby är bäst i serien när vi har scoutat dem, så har vi sett farten och spelskickligheten de har i mittzonen. Det är jättesvårhanterligt och därför fick vi lägga om i vårt styrspel och de fick dumpa otroligt mycket. Vi kunde hålla dem på utsidan och de skapar inte mycket. Det gör vi inte heller, men jag tycker att vi tar en rättvis seger och killarna gör det brutalt bra. Det var disciplinerat och konsekvent av oss, säger KHK-tränaren Eric Karlsson. 

Vinsten var Karlskronas femte raka och KHK säkrade i och med segern en plats i Allettan.

– Vi har hittat en struktur i spelet och är konsekventa och disciplinerade utan puck. Vi gör det brutalt bra och man blir jävligt stolt som tränare. 

"Brutalt speciellt"

Säsongen har förstås varit väldigt speciell för Karlskrona. Flera hemmamatcher har ställts in på grund av konflikten. Det har inte varit optimalt, säger Eric Karlsson.

– Det är klart att det varit brutalt speciellt för oss och för mig personligen också. Jag är tacksam att det flyter på nu, men det känns varken bra i magen eller hjärtat. Jag lägger ingen värdering i konflikten för det är inte min sak, men det blir skittråkigt. En bortamatch i veckan har inte gynnat oss och det har synts i resultaten. Nu när vi får spela kontinuerligt får vi med oss resultaten. 

Karlskrona är en storklubb. Har det varit tufft när det gått som det gått?

– Det har varit tufft, så är det. Det är det här man pratar om när det gäller erfarenhet, men för mig har det handlat om att jag stått för den jag vill vara och inte fått någon panik. Tränaren blir hårdast ansatt, men jag har varit trygg i verksamheten och det gör vi dagligen. Det är frustrerande också. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt