Annons:

KHK-tränaren efter utskåpningen:

Eric Karlsson var brutalt besviken efter utskåpningen i Vimmerby. Foto: Stefan Härnström

KHK-tränaren efter utskåpningen: "Brutalt besviken"

Karlskrona HK är illa ute. Vimmerby Hockey vann den första matchen med hela 8-2 (2-1, 0-0, 6-1) och pressen är nu stor på Eric Karlssons lag.
– Såklart är jag brutalt besviken, säger han efter förlusten.

Annons:

Vissa höjde nog på ögonbrynen när Karlskrona HK valde att möta Vimmerby Hockey istället för Strömsbro IF. Just det kan bli ett ödesdigert val.

Vimmerby körde över KHK totalt i den första ronden och vann med utklassningssiffrorna 8-2.

– Såklart är jag brutalt besviken. 6-1 i sista perioden är bara bedrövligt tyvärr, säger KHK-tränaren Eric Karlsson.

Vad ser du förklaringar?

– Jag ser inga förklaringar. Det var en kollaps. Det är ny match på fredag och det är bara att ladda om för den. Det här ska avgöras över tre matcher.

Var Vimmerby bra eller ni dåliga?

– Jag vill inte ta ifrån Vimmerby något från deras insats. De gör det jättebra och vinner absolut fullt rättvist. Men vår insats är alldeles för svag. Första två tycker jag är ganska jämna och vi har alla möjligheter inför tredje. Men så släpper vi 3-1 efter 30 sekunder och därefter är det bara godnatt. 

"Do or die"

Eric Karlsson tog timeout efter Vimmerbys 4-1-mål. Effekten av den blev inte vad han hade hoppats på. Bara sekunder senare fick Ludvig Vännström in 5-1 för hemmalaget.

– Klart att dolken sätts i oss deluxe där. Det står 4-1 och vi pratar om att göra det tillsammans och så släpper vi 5-1 direkt. Det sänker oss ännu mer. Det är klart att det är roligt för Vimmerby att spela när de gör mål, men vi kan bara titta på vår insats och vad vi behöver göra bättre. 

Hur svårt är det att ladda om efter det här?

– Det är "do or die" för oss. Vill vi att det ska vara över eller ska det fortsätta? Vi får göra allt för att vinna matchen på fredag till att börja med.

Hur ser du på era chanser efter det här?

– Vimmerby har säkert en ganska god känsla efter det här, men vi ska plocka dem på fredag. Vi har absolut goda chanser att vända.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt