Annons:

Karlsson tillbaka som bortacoach:

Eric Karlsson var tillbaka i Vimmerby som bortacoach. Foto: Simon Henriksson

Karlsson tillbaka som bortacoach: "Gick in i fel bås"

Han har spenderat åtskilliga timmar i ishallen. Nu var Eric Karlsson tillbaka i Vimmerby – som tränare för Karlskrona HK.
– Klart att det var speciellt, säger han efter 2-1-segern. 

Annons:

Några dagar efter nyår stod det klart att Mats Lusth fick lämna tränarjobbet i Karlskrona HK. Ny huvudtränare blev Vimmerby Hockey-fostrade Eric Karlsson. Han lämnade då uppdraget som J20-coach i samma förening. 

På söndagen var Eric Karlsson för första gången på plats i Vimmerby ishall som bortatränare. 

– Det var jättekonstigt. Det första jag gjorde var att gå in i fel bås, det är naturligt att ta höger där. Det är klart att det var speciellt. En väldigt viktig match och sedan få möta Vimmerby. Jag känner en hel del spelare och man har varit här en del timmar. Jag älskar alltid att komma till Tigerkulan, säger 27-årige Eric Karlsson. 

Var det ändå lättare än om det hade varit fullsatt?

– Jag tror det. Man känner ju mycket folk i stan och hade det varit publik hade det nog varit många som velat prata. Nu kunde man fokusera på sitt. 

"Jag är jättestolt"

Eric Karlsson har inte fått någon flygande start på uppdraget. KHK har sladdat i tabellen och har ett tufft utgångsläge för att gå vidare från Allettan. Segern mot Vimmerby kan dock betyda mycket.

– Jag är jättestolt och jättenöjd över vår insats i dag. Vi har gjort många bra matcher på slutet och prestationerna har gått i rätt riktning hela tiden. Vi får spendera mycket tid i egen zon och då krävs det tålamod, mycket moral och hjärta. Vi håller Vimmerby på utsidan och täcker mycket skott. Samtidigt har Vimmerby sekvenser där de skapar mycket, de hade tre stolpskott i samma situation och där hade vi lite flyt, säger Karlsson och fortsätter:

– Jag tycker ändå vi är ganska trygga. Vi vet att Vimmerby kommer ut hårt och de får långa anfall, men de skapar inte jättemycket på oss. Jag tycker Vimmerby är rätt överlägsna första tio minuterna i andra, men i tredje manövrerar vi ut dem och de skapar inget. 

Mycket covid-19

Karlskrona har haft en tuff matchperiod efter mycket covid-19 i truppen och Eric Karlsson själv har varit sjuk. 

– Jag hade det, men klarade mig ganska bra. Men det har varit tungt såklart och vi har haft mycket skador med. I dag har vi åtta eller nio juniorer, men de har gjort det fantastiskt bra. Jag tycker ändå att den här tiden har gjort oss mer homogen och stark som grupp. 

Hur ser du på era chanser att gå vidare?

– Det kommer krävas två segrar. Vi är fyra inblandade lag och många möter varandra. Vi har uppåtgående form och poäng i fyra raka, så det handlar om att behålla energin och orka ladda om. Då har vi goda chanser, tror jag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt