Annons:

HV-ikonen stannar i Hockeyettan – har skrivit på nytt kontrakt

Martin Thörnberg kommer spela vidare i HC Dalen även nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

HV-ikonen stannar i Hockeyettan – har skrivit på nytt kontrakt

HV-ikonen Martin Thörnberg har gjort succé med HC Dalen Hockeyettan. Nu står det klart att den mycket meriterade forwarden spelar vidare i Dalen nästa säsong. 

Annons:

Martin Thörnberg fick inte förlängt kontrakt med HV71 efter den förra säsongen. 37-åringen är starkt förknippad med Jönköpingsklubben och tagit fyra SM-guld med HV71. Han har gjort närmare 600 macher i SHL och även vunnit VM-guld med Sverige. 

I slutet av november blev Thörnberg klar för HC Dalen och har gjort 28 poäng på 17 matcher.

Nu blir det spel i Dalen även nästa säsong trots att klubbar högre upp velat värva honom.

– Dalen har något väldigt bra på gång och det känns fantastiskt roligt att få vara en del av den resan och att vi förhoppningsvis snart får spela inför våra fans igen, säger Martin Thörnberg i ett pressmeddelande.

I samma pressmeddelande meddelar klubben att förlängningen möjliggjorts med hjälp av partners.

 – Det är inget snack om att Martin betyder mycket för laget både poängmässigt och med rutinen han bär med sig i ryggsäcken. Vi har en relativt ung trupp där han delar med sig av sin rutin och ledaregenskaper men samtidigt tävlar och ställer krav på sin omgivning och lagkamrater. Så självklart betyder det oerhört mycket för hela föreningen att kunna knyta till sig en spelare av den kalibern Martin besitter, säger tränaren Per Gustafsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt