Annons:

Oscar gjorde comeback efter nio månader - och farsan vann tyska mästerskapen

Jonas Blom, Kalle Svensson och Oscar Blom körde bra i tyska mästerskapen. Foto: Privat

Oscar gjorde comeback efter nio månader - och farsan vann tyska mästerskapen

Efter nio månaders skadefrånvaro gjorde Oscar Blom tävlingscomeback i Tyskland i går. Det slutade med en femteplats i tyska mästerskapen.
– Det får vara okej och det var riktigt skoj att få känna lite tävlingspuls igen, säger Oscar Blom till Dagens Vimmerby.

Annons:

En allvarlig knäskada har hållit Oscar Blom borta från enduroåkande under lång tid. Nyligen började han dock träna igen. Och den senaste månaden har han varit ute i Europa och kört tillsammans med klubbkamraten i Vimmerby MS, Kalle Svensson.

– Vi började med en vecka i Frankrike och sedan blev det två veckor i Spanien innan vi åkte vidare till Belgien och nu avslutar vi med tävlingar i Tyskland. Totalt har det blivit runt 40 timmars hojträning och även en del annan träning, berättar Oscar Blom.

Bra klass

I går körde Oscar Blom sin första tävling på nio månader. Det slutade med en femteplats i juniorklassen i tyska mästerskapen. Han var cirka 30 sekunder från en pallplats.

– Jag har inte tävlat på nio månader och kan inte vara missnöjd med något. Det var lite stelt till en början, jag ville för mycket. Det var väldigt sandigt och jag gick omkull några gånger i början.

Hur är klassen på tävlingen?

– Jag tycker att det är väldigt bra klass. Det är många snabba holländare och tyskar här som är duktiga på att köra på sand. Det var som att köra på en beach så man kan inte säga att det var som att köra i skogarna runt Vimmerby, skrattar Oscar Blom.

Jonas högst upp på pallen

Kalle Svensson tävlade i en seniorklass (E1) och slutade sexa.

– Han tyckte att det kändes lite stelt i början, men han började komma igång mot slutet.

Till tävlingen i Tyskland hade dessutom Jonas Blom, Oscars pappa, anslutit. Han ställde upp i seniorklassen där han fick kliva högst upp på pallen.

– Han var nöjd och var dessutom nära att slå mig. Han trodde att han hade gjort det och då var han kaxig ett tag, skrattar Oscar Blom.

I dag tävlar de tre Vimmerbyåkarna i tyska mästerskapen igen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt