Flygande start på rallysäsongen – Victor vann igen och toppar cupen

Kartläsaren Jonas Sandberg och föraren Victor Karlsson gjorde bra ifrån sig och vann Silverratten i trakterna kring Liatorp och Älmhult. Foto: Pressbild

Rallyföraren Victor Karlsson är sannerligen i bra rallyslag och har inlett med två raka klassegrar i Sydsvenska Rallycupen.

Victor Karlsson, bosatt i Järnforsen och tävlande för Vimmerby MS, inledde grussäsongen med att vinna Simrishamnsmixen för två helger sedan och gjorde lika bra ifrån sig vid Älmhults MK:s tävling Silverratten som ingår i Sydsvenska Rallycupen och Smålands DM.

Det var den andra deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen och Victor Karlsson beskriver det som en kort tävling som var fördelad på sex korta specialsträckor på totalt 25 kilometer.

– Vi inledde tävlingen bra direkt med att vara sträcksnabbast i klassen på de tre första sträckorna och hade en betryggande ledning på nästan 15 sekunder efter halva tävlingen, säger Victor Karlsson.

Missar tredje deltävlingen

På den andra specialsträckan var Victor Karlsson dessutom snabbast av alla och hade bättre tid än de fyrhjulsdrivna bilarna.

Victor Karlsson och hans vikarierande kartläsare Jonas Sandberg från Norrköping, som fick hoppa in i stället för Jonas Magnér i just denna tävling, slutade som segrare i klassen A-förare 2WD, 14,8 sekunder före Per Eriksson från Kristdala MK. De slutade även totaltrea i tävlingen.

– Det betyder att vi fortsätter toppa Sydsvenska Rallycupen och DM. Men tyvärr kommer vi inte till start i den tredje deltävlingen i Ljungby om två veckor, då vi ska på Bilsportgalan i Norrköping och hämta vår bronsmedalj från rally-SM 2021, säger Victor Karlsson.