Annons:

Missat finaldagen fem gånger – nu kom äntligen Michaels fullträff

Michael Johansson från MK Kinda med sin egenbyggda folkracebil. Foto: John Nilsson

Missat finaldagen fem gånger – nu kom äntligen Michaels fullträff

Michael Johansson, tävlande för MK Kinda, är i Semesterracets kretsar känd för att gå sin egen väg med bygget av folkracebilar. Efter fem sorger fick han utdelning för sitt slit i dag. 

Annons:

Hela fem gånger tidigare har Michael Johansson försökt att bygga en annorlunda folkracebil. Varenda gång har han misslyckats med att ta sig vidare till final.

I dag bröts trenden. När han klev ut ur bilen efter sitt tredje heat sa leendet allt. Michael hade lyckats ta sig till final när han gått sin egen väg. 

– Jag trodde inte riktigt på bilen inför tävlingen men den gick över förväntan. Nu gäller det att skruva lite på den inför lördag. Allt på den kan bli bättre men så otroligt skönt att det gick vägen idag, säger Michael Johansson.

"Inte över förrän det är över"

Michael började bygga på sin tävlingsbil redan 2018 men pandemin har skjutit fram tävlingsstarten. På frågan hur mycket tid han lagt ner på sin Renault Floride skrattar han till. 

– Det är väldigt många timmar i alla fall. Samtidigt är det roligt att gå sin egen väg och prova nya saker. 

Hur går tankarna inför lördagens final?

– Allt som händer efter det här är en bonus, men det är inte över förrän det är över. Det ska bli väldigt roligt att få köra en dag till, nu blir det att skruva vidare på bilen och förbättra den ännu mer. Bilen är snabb i starten, det är jag glad för. 

På lördag får Gnagaredalens publik se om Michael har fler ess i rockärmen att plocka fram från sin lite udda folkracebil.

John Nilsson

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt