Annons:

Lokala klubben bygger nytt speakertorn för en miljon:

Vimmerby MS bygger ett nytt speakertorn vid folkracebanan i Gnagaredalen. Foto: Ossian Mathiasson

Lokala klubben bygger nytt speakertorn för en miljon: "Viktig investering"

Vimmerby MS:s gamla speakertorn höll inte måttet. Nu lägger klubben en miljon kronor på en ny byggnad som ger ändamålsenliga lokaler. 
– Det är en viktig investering för våra funktionärer, säger Roger Karlsson, ordförande i Vimmerby MS.

Annons:

Vimmerby MS har i många års tid tittat på möjligheten att bygga ett nytt speakertorn vid folkracebanan i Gnagaredalen. Nu gör klubben slag i saken. 

– Det gamla speakertornet var i stort behov av en renovering. Det var bara en byggbarack och sedan har det byggts på med ett torn. Byggnaden var alldeles för dålig för att renovera och lokalerna för trånga för att rymma alla funktionärer under en tävling så vi bestämde oss för att bygga ett nytt speakertorn, säger Roger Karlsson, ordförande i Vimmerby MS. 

Nya byggnaden förses med toalett

Den gamla byggnaden är numera ett minne blott och nu har klubben valt att bygga den nya byggnaden i betong. 

– Själva tornet är lika stort som tidigare och nedervåningen är lite större och har plats för funktionärer som bland annat ansvarar för varvräkning och tidtagning. Nedervåningen rymmer dessutom ett mindre konferensrum och en toalett, vilket den tidigare byggnaden inte innehöll. 

– Konferensrummet behövs för att det har varit så trångt när det har dykt upp protester och personer varit tvungna att ta sig in i byggnaden. Den nya toaletten gör att funktionärerna slipper gå in i klubbstugan för att gå på toa, säger Karlsson.  

Tanken är att det ska bli som en altan på taket på nedervåningen och plats för tv-kamera på taket på tornet. 

– Vi får se om vi hinner göra allting färdigt i år, men det är inte säkert. 

Ingen folkracetävling i påsk

Betongväggarna till den nya byggnaden kom på plats i slutet av den gångna veckan.

– I och med att vi bygger i betongblock så sattes betongväggarna upp under en dag. Vi får se när golvet kommer gjutas. Vi vill försöka få byggnaden vädersäkrad så fort som möjligt så det går att påbörja det invändiga arbetet. 

Byggnaden kommer stå klar lagom till tävlingssäsongens start. 

– Jämfört med tidigare år har vi ingen folkracetävling i påsk i år. Vi har dragit ner med en tävlingsdag i folkracen. Anledningen är att vi har för mycket tävlingar och orkar inte med det. Premiärtävlingen inom folkracen blir i mitten av maj. Sedan har vi stora tävlingar som Semesterracet i juli, Novemberkåsan på endurosidan och rallytävlingen Emiltrofén. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt