Annons:

SKIFTE PÅ ORDFÖRANDEPOSTEN I VMS – KARLSSON TACKAR FÖR SIG

Thorbjörn Johansson tar över ordförandeklubban i Vimmerby MS från Roger Karlsson, eldsjälen som tackar för sig efter att ha varit ordförande i VMS sedan 2013. Foto: Ossian Mathiasson

SKIFTE PÅ ORDFÖRANDEPOSTEN I VMS – KARLSSON TACKAR FÖR SIG

Efter elva år som ordförande i Vimmerby MS lämnar Roger Karlsson över ordförandeklubban till Thorbjörn Johansson.
– Det blir en utmaning för mig, säger klubbens nye ordförande Thorbjörn Johansson.  

Annons:

Det blev ett skifte på ordförandeposten när Vimmerby MS bjöd in till årsmöte i klubbstugan i Gnagaredalen på torsdagskvällen.

Roger Karlsson, mångårig ordförande i Vimmerby MS, tackar nej till fortsatt ordförandeskap. Han lämnar efter elva år över klubban till Thorbjörn Johansson. 

– Första gången jag kom in i styrelsen var 1979 och då var jag ledamot och endurolagledare. Jag har därefter varit borta i några år och har nu varit ordförande i elva raka år. Det har varit en jättebra tid och klubben finns i mitt hjärta. Jag kommer finnas kvar på något sätt i föreningen, säger Roger Karlsson. 

Vad är förklaringen till varför du kliver av?

– Det är alltid en avvägning om man ska avgå eller finnas till förfogande i ett år till. Jag känner att det blir slentrian och anser att man inte ska sitta för länge på en sån post. Elva år är i längsta laget. Jag tycker att det har varit jätteroligt och det är fortfarande lika roligt att vara verksam i klubben. Jag slutar och lämnar över klubban till Thorbjörn som får driva föreningen framåt med styrelsen, säger Roger Karlsson. 

"Tar tid och energi"

Att vara ordförande i en idrottsförening tar både tid och energi. 

– Som ordförande har man intresse för sporterna, men man kommer samtidigt bort från sporterna med tanke på hur mycket tid man lägger på kommun och diverse olika myndigheter. Det blir allt värre med mer myndighetskrav och allt fler möten. Vi har inga problem någonstans och har en bra dialog med kommunen, men det är klart att det tar tid och energi och man måste ibland ta ledigt från jobbet. 

Vad ska du göra nu?

– Jag ska varva ner lite grann. Sedan kommer jag givetvis vara kvar i föreningen, hjälpa till med Semesterracet och vara med i diskussionerna med kommunen. 

"En utmaning för mig"

Thorbjörn Johansson flyttade hit från Eksjö 1998, bor i Lönneberga och har varit engagerad i Vimmerby MS sedan 2008. 

– Jag har varit engagerad inom rallyn som teknisk chef och teknisk kontrollant och varit ute på SM-tävlingar genom Svenska Bilsportförbundet i många år. Jag har även varit inblandad i Smålands Bilsportförbund. Här i Vimmerby MS har jag varit med och arrangerat väldigt många rallytävlingar och hjälpt till på folkacetävlingar, säger Thorbjörn Johansson. 

Han har suttit med som ordförande i rallykommittén i två år och har per automatik varit ledamot i huvudstyrelsen lika länge. Ordförande i varje sektion sitter nämligen med i huvudstyrelsen. 

Nu ser han fram emot att axla rollen som ordförande i huvudstyrelsen. 

– Det blir en utmaning för mig med att få vara med och styra en av Sveriges största motorklubbar. Jag får också chansen att lära mig två idrotter till, motorcross och enduro, eftersom jag själv kommer direkt från rallysidan. Jag måste vara lyhörd och lära mig saker och ting och få alla kommittéer att man håller i pengarna och inte svävar iväg. Har vi ingen ekonomisk möjlighet har vi ingen möjlighet att arrangera tävlingar eller någonting, säger Thorbjörn Johansson. 

Jonas Frejd, ny ordförande i rallykommittén, är dessutom ny ledamot i huvustyrelsen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt