Annons:

Succé för Sofia Lod – blev Smålandsmästare i folkrace

Sofia Lod vann sammandraget i Smålandscupens mixade klass. Foto: Privat/Arkiv

Succé för Sofia Lod – blev Smålandsmästare i folkrace

Sofia Lod kan numera titulera sig Smålandsmästare i folkrace efter helgens seger i sista deltävlingen i Kalmar.
– Nu ska jag bara njuta av det här, säger Sofia Lod.

Annons:

I helgen kördes den sjätte och sista deltävlingen i Smålandscupen i folkrace i Kalmar.  

I mixklassen (damer och veteraner) satt VMS-föraren Sofia Lod i förarsätet inför avslutningen. Den fina tredjeplatsen i A-finalen i Vimmerby förra helgen gjorde att hon skaffat sig ett försprång på fyra poäng gentemot tvåan och vännen Malin Holmbom från Tjust MK.

– Det var då det vände, jag kom trea i A-finalen. Innan den deltävlingen låg jag femma i sammandraget men tredjeplatsen gjorde att jag gick upp i ledning.

"Känns fantastiskt"

I Kalmar kunde ingen stoppa Sofia Lod trots att hon åkte till tävlingen utan sambon Timmo Helgesson, som körde NGK Masters i Karlstad och slutade på tredje plats.

– Det är en trygghet när Timmo är med. Han brukar alltid vara med mig så jag fick fixa andra mekaniker den här gången. Bara det gjorde att man blev lite nervös men det var lugnt. Allt gick jättebra, säger Sofia Lod.

Sofias syster Emma Lod med familj samt mamma och pappa hjälpte till och hon körde så pass bra att hon vann Smålandscupens sista deltävling och tog hand om förstaplatsen i sammandraget.

– Jag gick in med inställningen att jag vara skulle ha roligt och göra mitt bästa.

Och nu gick det så här bra, vad säger du om det?

– Det känns ju helt fantastiskt. Man har hela tiden tänkt att det är svårt att vinna Smålandscupen och nu lyckades jag. Jag gillar banan i Kalmar och trivs bra med bilen jag hade. Allt studsade rätt denna gång.

Hyllar Timmos slit och jobb

Hon vittnar dock om att 2017 varit ett motigt år på flera sätt.

– Bilarna har strulat och jag har haft en del oflyt med körningen men jag har ändå lyckats vara med i toppen hela tiden.

Hur värdesätter du den här triumfen?

– Jag vet inte riktigt. Det känns ofattbart och väldigt härligt och med tanke på hur hårt TImmo sliter med att få ihop bilar till mig så känns det skönt att ge tillbaka ett bra resultat. Utan Timmo hade jag aldrig tagit mig så här långt, han är jätteviktig.

Samtidigt som hon körde i Kalmar hade hon stenkoll på hur det gick för sambon i Karlstad.

– Ja, det känns som att man var med på två tävlingar på ett och samma ställe. Först körde jag själv, sen kollade jag på livesändningen från Karlstad och sen skulle jag ut och köra igen. Så höll jag på hela dagen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt