Annons:

  • Ukrainaprofilen gör comeback – för vännens minnestävling:

    Kenny Fransson gör comeback för vännens minnestävling. Foto: Privat

  • Ukrainaprofilen gör comeback – för vännens minnestävling:

    "L-A stod mig väldigt nära", säger Ukrainaprofilen Kenny Fransson.

Ukrainaprofilen gör comeback – för vännens minnestävling: "Stod mig väldigt nära"

Kenny Fransson har blivit en stor profil efter alla sina hjälpinsatser till Ukraina. Nu tar han upp folkracekarriären efter många år – för att hedra vännen Lars-Agne "L-A" Karlsson vid minnestävlingen i Gnagaredalen.
– Jag skulle aldrig ha satt mig i en bil igen annars, säger han.

Annons:

Tidigare i veckan kunde vi berätta att Lars-Agne "L-A" Karlsson får en egen minnestävling den 6 juni i sommar. Då är det på dagen fem år sedan den omtyckte motorprofilen somnade in efter en tids sjukdom.

I Gnagaredalen var han "L-A" med alla, oavsett om det handlade om rally eller folkrace. 

– Tanken kom väl ganska direkt 2019. Då var planen att köra en tävling året efter som minne, men då kom ju pandemin i vägen. Sen kände jag att jag ville vänta tills det blev lite mer jämnt än två år eller tre år. Nu tycker jag att det passar bra att köra tävlingen på femårsdagen av hans bortgång, berättade "L-A":s son Johan Karlsson.

En som gör comeback enkom för minnestävlingen är Ukrainaprofilen Kenny Fransson. Han har inte kört folkrace på väldigt många år. 

– Jag och "L-A" stod väldigt nära varandra sedan jag var 15 år. Jag och Johan känner varandra bra också, så jag bestämde mig på en dag. Jag kommer att köra. Nu har det varit fullt ös med att ta licens igen och få tag i en bil. Jag har fått tag i en som jag hämtade nu i lördags, säger Kenny Fransson.

Släppte den tanken

Kennys första tanke var att bygga en bil, men den tanken släppte han snabbt.

– Jag började räkna på det och det hade kostat mellan 30-35 000 kronor att bygga. Jag lade ned de planerna rätt snabbt och började jaga en bil i stället. 

Hur länge sedan är det du körde?

– Jag gjorde min sista tävling 1995 tror jag. Så jag har sagt till Johan att "nu kommer ni ha någon att varva", säger Kenny Fransson och skrattar:

– Men sedan när man väl står där på startplattan är det en annan grej. Nu är det så länge sedan jag körde, så jag behöver träna lite. Jag ska köra en bubbla och det gjorde jag inte på den tiden. Bilarna är något helt annat i dag jämfört med förr.

Bodde hos "L-A"

En gång i tiden bodde Kenny Fransson hos "L-A" och han ser fram emot att kunna hedra honom i minnestävlingen.

– Det är ett jättebra initiativ. "L-A" stod mig väldigt nära och hade det inte varit för det här, så hade jag aldrig satt mig i en bil igen. Det är bara för att det är för honom. Vi kommer att stå med ett tiotal bilar i depån med samma lackering. Vi ska lacka så som "L-A" hade för länge sedan. 

Ukrainaprofilen tror att det här kommer bli ett starkt minne.

– Det blir en fin gest och det är på både gott och ont. Det väcker goda minnen, men saknaden växer också. Det kommer verkligen bli en tävling där man har honom i huvudet hela tiden.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt