Annons:

Bjerkert tillbaka i endurospåret: ”Välte lite här och där”

Calle Bjerkert var tillbaka i endurospåret i samband med Stångebroslaget i dag. Foto: Linus Johansson

Bjerkert tillbaka i endurospåret: ”Välte lite här och där”

Rutinerade Calle Bjerkert hade inte gjort någon endurotävling sedan Novemberkåsan för drygt sju månader sedan. I dag var han tillbaka i endurospåret när Stångebroslaget kördes i Linköping.
– Jag var lite osäker och avvaktande i min körning och känner inte att jag kom till min fulla rätt, säger Calle Bjerkert, som tävlar för Vimmerby MS.

Annons:

Tiden har inte riktigt räckt till för Calle Bjerkert under våren och därför var inte förväntningarna inför Stångebroslaget speciellt höga.

– jag har varit ifrån åkningen en stund under våren och har inte kunnat träna motorcykel på det sätt som jag vill. Det var det som gav sig tillkänna lite i dag, jag var lite osäker och avvaktande i min körning, säger Calle Bjerkert. 

Satsar på varvloppen

Bjerkert slutade på tionde plats i elitklassen, som vanns av Albin Elowson, och blev 28:a totalt.

– Mina tankar var att jag fick ta det som ett bra träningstillfälle. Det var lite förrädiskt när det var så blött och många skadade sig. Det känns skönt att kunna åka härifrån utan att det hänt några större grejer. Jag tycker ändå att det rullade på hyfsat även om jag välte lite här och där. Det är också skönt att ha fått en tävling i kroppen. Nu är tanken att få lite kontinuitet i träningen och åka mer hoj.

Hur går tankarna inför säsongen?

– Dels håller jag på lite med rallyprojektet och ska försöka få det i hamn. Sen är det varvloppen med Ränneslätt, Gotland Grand National och Novemberkåsan som jag främst satsar på, säger Calle Bjerkert.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt