Annons:

Oskar vann efter grym uppkörning – ”Kändes jäkligt gött”

Oskar Andersson lyckades bra även i den andra deltävlingen. Foto: Privat

Oskar vann efter grym uppkörning – ”Kändes jäkligt gött”

Hultsfredskillen Oskar Andersson svarade för en riktigt fin insats när Svenska Cupen och Sprintcupen gick vidare i Finspång nyligen.
– Det kändes jäkligt gött att vända på det efter motgångarna i kvalet, säger Oskar Andersson, som tävlar för Vimmerby MS.

Annons:

När Svenska Cupen och Sprintcupen i crosskart inleddes för ett par månader sedan vann Oskar Andersson dubbelt. När den andra deltävlingen avgjordes nyligen gick det nästan lika bra för Hultsfredskillen.

Jobbade sig uppåt

I Svenska Cupen inledde han med att vinna det första kvalet.

– Sen kan man säga att det bara gick neråt i de andra kvalen. Jag hade lite otur med några ihopkörningar och så och var inte bättre än etta in i C-finalen. Den lyckades jag dock vinna, vilket gjorde att jag fick kliva upp i B-finalen, säger Oskar Andersson.

Där fick Vimmerbyföraren starta längst bak, men det visade sig ha mindre betydelse.

– Jag fick till en ganska bra start och hade bra fart på banan så jag tog mig upp till andraplatsen och det räckte för avancemang till A-finalen. Där fick jag också starta längst bak, men jag fick en bra start och hade lite flyt in i första böj. Jag fick jaga hela finalen och lyckades till slut ta mig upp och vinna.

Tappade ledningen

Segern gör förstås att Oskar Andersson drygade ut sin ledning i Svenska Cupen.

Även i Sprintcupen gick det bra och där slutade VMS-föraren tvåa.

– I sprinten kör man tre omgångar och det handlar om att ha den bästa tiden. Jag var snabbast i de två första omgångarna, men tappade segern i den sista omgången och slutade tvåa, säger Oskar Andersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt