Annons:

Hemmaplan ska bli ett vinnande koncept för VMS-trion

Markus Lundgren, Didrik Gustafsson och Oscar Blom ser fram emot att köra SM på hemmaplan i morgon. Foto: Linus Johansson

Hemmaplan ska bli ett vinnande koncept för VMS-trion

Markus Lundgren, Didrik Gustafsson och Oscar Blom har mycket gemensamt. Alla tävlar för Vimmerby MS. Alla är 19 år gamla. Alla gör sin första säsong som juniorer i enduro-SM. I morgon hoppas de på framskjutna placeringar när den tredje SM-deltävlingen avgörs i hemmaskogarna runt Vimmerby.

Annons:

När vi träffade trion några dagar innan SM-starten på hemmaplan var de på strålande humör. Förhoppningarna om att göra en bra tävling inför hemmapubliken är stora.

– Det här ska bli kul som fasen. Det är många kompisar och folk man känner som kommer och tittar och det gör det extra roligt att köra på hemmaplan, tycker Oscar Blom.

I bra form

De första två deltävlingarna avgjordes i Hässleholm för ett par veckor sedan.

– Min insats under lördagen var under all kritik. Jag tyckte att det gick jättebra, men jag fick inte med mig några tider. Sedan bytte vi kopplingen och då började det att gå bättre. Däremot är jag nöjd med vad jag presterade under den andra dagen, säger Oscar Blom.

Resultaten blev en tolfteplats och en åttondeplats i klassen JSM2. Blom tror på bättre resultat när SM-serien stannar till för en deltävling i Vimmerby.

– Jag hoppas kunna få till en riktigt bra placering på lördag. Formen är bra som tusan och jag vet att jag är snabb i de här skogarna.

Axeln spökar

Markus Lundgren presterade jämna resultat i Hässleholm och blev nia och tia.

– Det gick väl ganska bra placeringsmässigt, men jag hade det ändå lite knackigt. Jag körde i ordentligt den första dagen och slog i axeln rejält, säger Markus Lundgren.

Hur känns axeln nu?

– Sådär. Men det ska nog gå ändå. Jag hoppas inte att det ska vara något som hindrar mig.

Markus Lundgren bor i Västervik, men har sin bas i Vimmerby där han är en del av Bloms MX Racing.

Vad har du för tankar med säsongen?

– Det är svårt att säga eftersom jag är ny i klassen. Inför tävlingarna i Hässleholm siktade jag väl mot en femteplats, men det var tufft. Jag hoppas att det blir lite mindre nervositet framöver, nu vet jag lite mer vad som gäller.

Hur ser du på dina chanser på lördag?

– Det är svårt att säga. Men jag tror att det kan gå riktigt bra, inte bara för mig utan också för Oscar och Didrik.

Risk för överladdning

Markus Lundgren tävlar i klassen JSM1, detsamma gäller Didrik Gustafsson.

– Jag har som mål att plocka SM-poäng i alla deltävlingar och då gäller det att vara topp 15 i klassen. För mig handlar den här säsongen mycket om att se och lära i SM. Novemberkåsan är det största för mig, säger Didrik Gustafsson.

I premiären slutade VMS-föraren på placeringarna elva och tretton. Precis som Blom och Lundgren ser han fram emot att köra på hemmaplan.

– Det blir en fin stämning med mycket folk i skogen som man känner. Risken är att jag blir överladdad, det har hänt några gånger tidigare, skrattar Didrik Gustafsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt