Annons:

Trasig kylare och skadat finger hindrade inte VMS-föraren

Markus Lundgren var nöjd med sin insats i SM-deltävlingen i Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Trasig kylare och skadat finger hindrade inte VMS-föraren

Junioren Markus Lundgren hade det motigt i hemma-SM. Trots det stod VMS-föraren för en stark prestation. – Det här var mycket bättre än förra tävlingen, säger Markus Lundgren och spricker upp i ett leende.

Annons:

I SM-premiären i Hässleholm skadade Markus Lundgren sin ena axel, men lyckades ändå genomföra hela tävlingen. Den skadan verkar nu ha läkt ihop.

– Jag har inte tänkt på axeln den här gången så den är väl bra nu, antar jag. Det är skönt, säger Markus Lundgren.

”Är ju bara ett finger”

När vi frågar honom om det blev någon ny skada i samband med tävlingen i Vimmerby visar han upp ett sargat finger.

– Jag har lite problem med det här fingret, men det är ju bara ett finger… Det kunde ha varit värre.

Tror du att något är trasigt?

– Det vet jag inte. Jag får se hur det känns senare. När man är igång tänker man inte på sådana saker, säger Markus Lundgren.

Före Bjerkert

Markus Lundgren körde in på en sjundeplats i klassen JSM1 och var cirka åtta minuter efter vinnaren Joakim Grelsson. Lundgren var också 21:a i totalen och var med det näst bästa hemmaförare efter Kalle Svenson.

– Jag är nöjd, att vara 21:a totalt är inte dåligt. Jag hade ju en hård kamp med Calle Bjerkert, det trodde jag inte på förhand så det var skoj.

Markus Lundgren hade inte bara problem med ett sargat finger under dagen. En trasig kylare ställde också till det.

– Det var lite motigt ett tag. Jag körde sönder kylaren på tredjesträckan på andra varvet och trodde inte att jag skulle kunna köra vidare. Men jag hällde i vatten och chansade på att komma runt och det gick vägen, säger Markus Lundgren.

Mycket misstag

För hemmaåkaren Didrik Gustafsson, som också tävlade i JSM1, gick det inte riktigt lika bra. Han blev åtta i klassen, drygt 15 minuter bakom täten, och var 39:a totalt.

Är du nöjd?

– Både ja och nej. Placeringen i klassen är jag rätt nöjd med, men jag hade svårt att hitta det rätta flytet och gjorde mycket misstag. Det var en tuff och jobbig dag, säger Didrik Gustafsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt