Annons:

Hemmaföraren: ”Vi provade att lägga den på taket”

Martin Nelson och Sten Nelson tävlar i Midnattssolsrallyt. Foto: Linus Johansson

Hemmaföraren: ”Vi provade att lägga den på taket”

Martin Nelson är en van och skicklig banracing-förare. I Midnattssolsrallyt tävlar han i rally för första gången. Och det har gått vilt till. – Vi provade att lägga den (bilen) på taket. Det var inte så bra, säger Martin Nelson med ett leende.

Annons:

Sten Nelson har hunnit bli 67 år gammal. Sonen Martin är 30 år yngre. Båda tävlar för Vimmerby MS och gör sin första start i Midnattssolsrallyt.

Far och son har däremot helt olika bakgrund.

”Det är superkul”

Sten Nelson har tidigare tävlat inom rally, men avslutade den karriären 1971. 40 år (!) senare, närmaste bestämt 2011, tog han upp karriären igen.

– Jag är pensionär och då måste man ju ha lite fritidsintressen, konstaterar Sten Nelson.

Martin Nelson bor sedan tolv år tillbaka i Skåne och har faktiskt aldrig kört rally tidigare.

– Farsan byggde en bil till och det var många vänner som tjatade på mig att ställa upp i Midnattssolsrallyt. Och det ångrar jag inte. Det är superkul. Och sen är det roligt att rallyt går i Vimmerby, säger Martin Nelson.

Inte nöjd

Martin Nelson är däremot en van och mycket duktig banracing-förare. Så att ratta en bil på ett spektakulärt sätt har han förstås inga större problem med. Men visst är det stora skillnader mellan sporterna. Och spektakulärt blev det under torsdagens tävlande.

– Krasch är ett starkt ord, men vi provade att lägga den (bilen) på taket, det var inte så bra. Som tur var så finns det många människor ute i skogen som gärna hjälper till. Vi hann knappt stanna innan det var folk framme vid bilen.

Är du nöjd så här långt?

– Jag är tävlingsmänniska och har väldigt höga förväntningar på mig själv. Jag står inte som nummer ett i resultatlistan så jag är absolut inte nöjd. Men det är okej ändå.

Körde mot rött

Och så leder han ju över pappa Sten, vilket är nog så viktigt.

– Att slå honom var det viktigaste i början. Men jag insåg snabbt att jag fick sätta stolpen lite högre än att tävla mot farsan. Man ska inte sparka på den som redan ligger. Men roligt har vi, skrattar Martin Nelson.

Sten Nelson är både nöjd och missnöjd med vad han har presterat hittills.

– Det gick väl inte så bra under torsdagen egentligen. Jag körde mot rött ljus två gånger och fick tidstillägg. Jag är lite för het ibland. Men annars är jag nöjd. Jag ligger inte i botten utan snarare i mitten, säger Sten Nelson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt