Annons:

Hultsfredskillens starka bedrift – vann sin första driftingtävling

Mattias Karlsson slog till och vann den första driftingtävlingen som han ställde upp i. Foto: Magnus Billberg Photography/Pressbild

Hultsfredskillens starka bedrift – vann sin första driftingtävling

Mattias Karlsson, 22, från Hultsfred krönte sin första driftingtävling med att stå som slutsegrare. 
– Det var inget som jag förväntade mig när jag stod i garaget på fredagskvällen och fixade det sista på bilen, säger Mattias Karlsson. 

Annons:

Mattias Karlsson kan summera en väldigt lyckad första tävling på driftingbanan i Hultsfred eftersom han vann helgens Breisladd. 

– Det är min första tävling någonsin inom drifting. Jag var dock med som medåkare under förra årets upplaga av Breisladd. Nu körde jag själv och det gick väldigt bra, säger Mattias Karlsson. 

"Alla hade det kämpigt"

Karlssons tävling började på ett bra sätt med en fin träningsrunda på en skapligt torr bana men när det drog ihop sig till kval så kom regnet och förhållandena blev genast mycket svårare. Han körde ändå imponerande under helgen och vann sin första driftingtävling någonsin. 

– Det var svåra förhållanden och jag tror att alla hade det kämpigt. Det känns såklart lite extra stort när det är SM-förare inblandade och det skulle vara jättekul att fortsätta för gemenskapen och glädjen man får på och av banan. Det kanske är nu man ska bygga värre maskin och hoppa på tåget medan det står på stationen, säger Mattias Karlsson.

Han jobbar dagligen som reparatör av motorsågar och har kört motocross i närmare tolv år. 

– Jag har alltid tyckt om all sorts motorsport, det kvittar om det är gocart eller rally. Så länge det luktar och låter, säger han. 

"Roligare att bygga motorer"

Bilen som han kör är en Volvo 240 där han har valt att hålla drivlinan simpel och kör en 2,3 liters sugmotor på en bit över 200 hästkrafter. Bakom den har han en femväxlad BMW-låda och en svetsad diff i bakaxeln och framvagnen består av TXR:s stora framvagnskit. 

– Jag körde ett test nu i veckan och det är riktigt lättkört med superbra produkter, säger och fortsätter:

– Bilen började faktiskt sitt liv som min "första-bil". "Den ska bli fin den här" tänkte jag men insåg ganska snart att det var roligare att bygga motorer än att slipa lack o spackla. Sagt o gjort, det blev en riktig motor, några vintersladdar och även några driftdays på Hultsfred. Och nu står vi här med en bil som vunnit breisladden.

Fakta

Resultat från Hultsfred Breisladd: 1) Mattias Karlsson, Hultsfred MK, 2) Johan Ingvaldsson, Hultsfred MK, 3) Robert Åhäll, MK5100, 4) Eddie Sandolf, Hultsfred MK, 5) Henrik Johansson, SHRA Jönköping, 6) Albert Eriksson, Hamre MK, 7) Teddie Klang, Hultsfred MK, 8) Kevin Brunberg, Hultsfred MK, 9) Jonas Franzén, SHRA Jönköping, 10) Martin Frejd, Hultsfred MK, 11) Samuel Larsson, Hultsfred MK, 12) Philip Nawrocki, Hultsfred MK, 13) Jim Sjöholm, Hultsfred MK, 14) Anders Scharff, Jylland, 15) Oscar Lindkvist, Hultsfred MK, 16) Tobias Inkerö, Falköping MK, 17) Rafael Akbari, Hultsfred MK.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt