Annons:

Lokal crosskart-förare uttagen i landslaget för tredje året i rad

Oskar Andersson från Hultsfred har återigen blivit uttagen i det svenska landslaget i crosskart. Foto: Privat

Lokal crosskart-förare uttagen i landslaget för tredje året i rad

För tredje året i rad har Hultsfredskillen Oskar Andersson, tävlande för Vimmerby MS, blivit uttagen i det svenska crosskart-landslaget. 
– Det är en skön titel att ha, säger Oskar Andersson. 

Annons:

Förbundskapten Pier Steffansson har tagit ut förarna som säsongen 2021 kommer representera det svenska landslaget i bilsport. 

"Skön titel att ha"

Sex platser finns att tillgå i det svenska crosskart-landslaget och Hultsfredskillen Oskar Andersson, som fyller 18 år under 2021, är uttagen för tredje året i rad. 

– Jag har varit med i landslaget i två år i rad. Väldigt kul att få vara med bland de stora namnen inom rallycrossen. Vi jobbar tillsammans med alla inom motorsport-landslaget och har olika läger vad gäller fysträning, körträning och mental träning, säger Oskar Andersson. 

Vad betyder det för dig att vara med i landslaget?

– Det är en skön titel att ha. Man får möjligheten att ta del av vad de etablerade toppnamnen inom motorsporten har för tips så man kan ta nästa lag. Vi får lära oss mycket om hur man ska tänka mentalt så det blir inga direkta landslagstävlingar, säger Andersson. 

Revanschsugen inför 2021

Oskar Andersson kommer precis som förra året tävla i klassen RallyX Nordic och revanschlustan är stor efter ett struligt 2020. 

– Vi håller på med förberedelserna. Kalendern har inte riktigt kommit ut än, men vi hoppas på att det blir en normal säsong. Jag kommer satsa vidare på RallyXNordic inom crosskort. Det gick inget vidare 2020, vi hade massor av strul under hela året. 

Vad har du satt upp för mål med kommande säsong?

– Jag hoppas kunna fightas i toppen och göra så bra jag kan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt