Annons:

Lättnad i ryttarföreningen efter kommunens besked: ”Kan lösa alla skulder”

Niklas Gustafsson ser positivt på framtiden för Vimmerbyortens Ryttarförening. Foto: Simon Henriksson

Lättnad i ryttarföreningen efter kommunens besked: ”Kan lösa alla skulder”

Konkurshotet är avvärjt för Vimmerbyortens Ryttarförening. Detta efter att en enig kommunstyrelse i dag beslutat att betala ut 300 000 kronor på ett bräde till föreningen.
– Det känns bra. Med den här lösningen kan vi lösa alla skulder, säger Niklas Gustafsson, som sitter i ryttarföreningens styrelse.

Annons:

För några veckor sedan lade Vimmerbyortens Ryttarförening korten på bordet. Skatteskulder och leverantörsskulder på över 300 000 kronor presenterades.

– Det är väldigt akut. Skatteverket kan sätta oss i konkurs nästa vecka, sa Sara Gustavsson, ordförande i föreningen, då.

Positiv känsla

Hoppet ställdes då till att kommunen skulle gå in och lösa de akuta ekonomiska bekymren. Och det är precis vad Vimmerby kommun nu kommer att göra. Dels höjer man skötselbidraget med 25 000 kronor per år och dels betalar man ut ett förskott på 300 000 kronor.

– Jag tycker att det känns bra. Med den här lösningen kan vi lösa alla skulder, säger Niklas Gustafsson.

Hur säkra var ni på att kommunen skulle hjälpa er?

– Säker kan man aldrig vara. Men det har känts positivt på de möten vi haft med kommunen. Och det är den linjen vi har jobbat efter. 

”Kommer att märkas"

Ryttarföreningens förhoppning var att skötselbidraget skulle höjas från 75 000 kronor per år till 150 000 kronor. Höjningen blev mer blygsam och stannade vid 100 000 kronor per år.

– Det är ändå en bra lösning att få 25 000 kronor ytterligare per år, tycker Niklas Gustafsson.

Föreningen kommer dock behöva jobba hårt för att klara av den ekonomiska biten framöver. I och med att man får ett förskott på skötselbidraget med 300 000 kronor innebär det att summan som kommer att betalas ut per år de närmaste fyra år är 25 000 kronor.

– Det kommer förstås att märkas. Vi måste vända på läget och anpassa vår kostym. Det går inte att fortsätta på samma sätt som tidigare. Just nu håller vi på att se över våra kostnader och har också idéer på hur vi ska öka intäkterna. Det är en del företag som har hört av sig och vill sponsra oss. Vi har också fått in pengar tack vara en swishinsamling. Det är pengar som vi får budgetera med för att klara de kommande åren. 

Jobbar framåt

Niklas Gustafsson tycker, trots ett tufft ekonomiskt läge, att det blåser positiva vindar i ryttarföreningen.

– Jag kom med i styrelsen för en och en halv månad sedan och tycker att det känns positivt. Den nya styrelsen vill verkligen jobba framåt. Vi har också många medlemmar som ställer upp och hjälper till, säger Niklas Gustafsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt