Annons:

”Lite olyckligt” - men VIRF öppnar för samarbete med nya klubben

I går kunde vi berätta att Vimmerby har fått en ny ridklubb; Vimmerby Hopphästklubb. Hos Vimmerbyortens Ryttarförening skapar det olika känslor och tankar. – Vi får se om vi kan få till något samarbete. Det är i alla fall jag öppen för, säger Annika Rönning Olsson, som är ansvarig för ridskoleverksamheten.

Annons:

Tina Borum är ordförande i Vimmerbyortens Ryttarförening och hon är inte helt nöjd efter att det tillkommit en ridklubb i Vimmerby.

– Från styrelsens sida tycker vi att det är lite olyckligt. Vi hade ett ponnylag förra året och har ett antal hoppryttare knutna till oss. Det finns en risk att de försvinner nu. Samtidigt förstår jag att de vill samla ihop sig och det finns bra resurser i privata stall. Vi kan inte göra så mycket åt det, säger Tina Borum.

”Risken har alltid funnits”

Annika Rönning Olsson är ansvarig för ridskoleverksamheten i Vimmerbyortens Ryttarförening. Hon säger så här om den nya klubben:

– Det handlar om en ren tävlingsklubb medan vi är en ridskola i första hand. Förhoppningsvis kan vi ha nytta av varandra. De vill främja tävlingsdelen och det får man ha förståelse för.

Ser du en risk att ryttare lämnar er?

– Den risken har alltid funnits. Man har bytt till Västervik, Hultsfred med mera. Nu kommer ryttarna åtminstone närmare oss och det kan vara positivt. Sen får vi se om vi kan få till något samarbete, det är i alla fall jag öppen för, säger Annika Rönning Olsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt