Annons:

Ryttarförening gör nysatsning – breddar verksamheten

Malin Jonsson är ny instruktör på Ryttargården och specialiserad på Islands-hästar. Foto: Vimmerbyortens Ryttarförening

Ryttarförening gör nysatsning – breddar verksamheten

Vimmerbyortens Ryttarförening har haft ekonomiska problem i flera år. Nu ser det bättre ut – och klubben gör en nysatsning. För första gången någonsin kommer klubben att anordna verksamhet med islandshästar. – För oss är det en ganska stor satsning, säger ryttarföreningens Annika Rönning Olsson.

Annons:

I dag erbjuder Vimmerbyortens Ryttarförening två inriktningar: dressyr och hopp. Inom kort får man ytterligare ett ben att stå på. Redan på måndag kommer fyra islandshästar till Ryttargården.

– Det blir en ny inriktning på vår ridskola och det känns roligt att vi kommer kunna erbjuda ridning på islandshästar. Det är inte så många ridklubbar i landet som både har vanliga hästar och islandshästar. Vi gör det här för att vi vill nå ut till fler, ha en bättre bredd och det blir något som gör oss unika i regionen. Hittills har vi märkt ett stort intresse och det här blir ett sätt att nå äldre personer, berättar Rönning Olsson.

”Väldigt populära”

En ny instruktör, Malin Jonsson, har rekryterats för att leda arbetet med islandshästarna.

– Hon kommer från Göteborg och är specialiserad på Islandshästar och det gör att vi kan erbjuda en väldigt bra kvalité på vår utbildning.

Islandshästen är en ponny med lite extra bärkraft.

– De är små till storleken, men väldigt viktbärande. Det är den enda arten som finns på Island och den har avlats fram sedan urminnestider för att kunna klara större vikt. Islandshästarna är väldigt populära för sitt lynne och temperament. De är snälla och lugna.

Islandshästar har blivit vanligare i Sverige.

– Det har ökat ganska mycket i popularitet, men det är inte så vanligt med en ridskola som kan erbjuda båda delarna, men det kommer vi kunna göra.  

Samarbete med Ingebo

Ekonomin i Vimmerbyortens Ryttarförening har förbättrats:

– Vi hade inte kunnat göra det här om vi inte ekonomin varit stabil, men vi gör det också för att förbättra vår ekonomi. Det gäller att våga satsa också. Vi vill vara ett utbildningscenter, då kan man inte snåla på det. Vi börjar med det här i liten skala, sedan får vi se om det bär sig.

Samtidigt som ryttarföreningen satsar på Islandshästar inleds ett samarbete med Ingebo Hagar. Sommartid kommer Islandshästarna vistas på turistgården strax söder om Vimmerby.

– När vi har något som är unikt i regionen vill vi visa upp det och där kommer vi tillsammans erbjuda turridningsverksamhet.  

Nästa vecka kommer Vimmerbyortens Ryttarförening att arrangera en introduktionskväll om Islandshästarna. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt