Annons:

Hon blir ny ordförande i VIRF – ”Tackar inte nej till en utmaning”

Sofie Zeilon blev i måndags vald till ny ordförande i Vimmerbyortens Ryttarförening. Foto: Privat

Hon blir ny ordförande i VIRF – ”Tackar inte nej till en utmaning”

I söndags höll Vimmerbyortens Ryttarförening årsmöte. Då valdes Sofie Zeilon till ny ordförande. VIRF har haft flera tuffa år ekonomiskt, men redovisade på årsmötet ett plusresultat för det gångna verksamhetsåret.
– Jag har en jättevision att Vimmerbyortens Ryttarförening ska bli en blomstrande förening. Mitt huvudfokus är att det ska vara en levande klubb och att vi ska få in fler medlemmar, säger Sofie Zeilon.

Annons:

För en tid sedan fick Sofie Zeilon en förfrågan om att ta plats i styrelsen för Vimmerbyortens Ryttarförening. Det blev mer än så. I söndags valdes hon till ny ordförande.

– Jag fick först en förfrågan om jag var intresserad av att gå med i styrelsen. Jag kände att jag fick mycket feedback och då fick jag också frågan om att bli ordförande och jag tackar inte nej till en utmaning. Jag kan bara göra mitt allra bästa. Resulterar det i att vi får föreningen på rätt håll och att vi kan utveckla den så kommer jag att vara jättenöjd, säger Sofie Zeilon. 

”Haft det väldigt tufft”

Vimmerbyortens Ryttarförening har en tung period bakom sig och under 2018 hängde ett konkurshot över föreningen. Ett förskott på driftbidraget från Vimmerby kommun räddade klubben då och vid årsmötet i söndags kunde man presentera ett plusresultat för det gångna året.

– Föreningen har haft det väldigt tufft med medlemsantal och ekonomi. Nu är jag supertaggad och ser fram emot att se vad vi tillsammans kan åstadkomma i styrelsen. Jag är helt övertygad om att ridsporten har en ljus framtid och jag har en jättevision att Vimmerbyortens Ryttarförening ska bli en blomstrande förening. Mitt huvudfokus är att det ska vara en levande klubb och att vi ska få in fler medlemmar.

Flera nya i styrelsen

I dagsläget har Vimmerbyortens Ryttarförening drygt 180 medlemmar och cirka 70 av dem är aktiva.

– Jag skulle gärna se att vi har över 100 aktiva medlemmar innan året är slut, säger Sofie Zeilon, som inte har varit med i VIRF:s styrelse tidigare.

– Jag köpte en ponny åt min dotter i november och det var då jag kom i kontakt med föreningen. Jag är en entreprenör ut i fingerspetsarna som älskar att driva företag och att utveckla människor. Det är det jag mår bäst av att pyssla med.

Årsmötet lockade över 30 medlemmar.

– Det tyder på att vi har engagerade medlemmar som faktiskt vill något, säger Sofie Zeilon.

Nya i styrelsen, förutom Sofie Zeilon, är ledamöterna Bibbi Fredriksen och Ida Stridell. Övriga personer i styrelsen är Niklas Gustafsson (vice ordförande), Ann Karlsson (kassör), Maria Lundmark (sekreterare), Sara Gustafsson (ledamot), Nathalie Lindblom (ledamot) och Tina Borum (suppleant).

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt