Annons:

Kort men intensiv säsong för Kling:

Rikard Kling, till höger, skulle leda Vetlanda speedway den kommande säsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Kort men intensiv säsong för Kling: "Visste inte att det var så otroligt illa"

I mitten av oktober förra året gjorde Rikard Kling, Vimmerby, klart med Vetlanda Speedway som ny lagledare.
Igår lämnade Vetlanda Speedway in konkursansökan till Eksjö tingsrätt.
– Jag visste att det ekonomiska läget var kärvt men att det var så här otroligt illa fick jag ingen kännedom om, säger han.

Annons:

Rikard Kling tog över efter Conny Ivarsson. Förra säsongen var Rikard Kling assisterande lagledare till Mikael Teurnberg i Dackarna och fick med sig en SM-guldmedalj. Rikard var även lagledare för det allsvenska laget Smålänningarna, Dackarna/Lejonen.

Debutsäsong som huvudansvarig

– Det har skulle bli min första säsong som huvudansvarig för en elitserieklubb, eller lag i BAUHAUS-ligan. Jag körde igång att bygga ihop laget direkt och jag tycker jag fick ihop ett bra lag. Jag höll mig inom den budget jag fick av styrelsen, säger Rikard Kling.

Hur allvarligt det ekonomiska läget i Vetlanda Speedway var fick Rikard veta först i förrgår.

– När jag fick veta att man skrev på konkursansökan så kände jag tomhet och besvikelse. Men det är i sig inget att älta utan jag ser framåt istället.

Det är redan några klubbar som hört av sig.

– Det jag med bestämdhet vet idag är att jag ska ta ett uppehåll på två veckor från all speedway och få distans till vad som hänt. Sedan är det bara att hoppa upp på hästen igen, var det nu blir någonstans.

Lider med de unga svenska förarna

Givetvis lider Rikard Kling med förarna som nu står utan kontrakt, speciellt de unga svenska förarna med 0.500 i snitt.

– Jag hoppas verkligen att de svenska förarna hittar styrning i några andra klubbar. De utländska förarna tror jag kommer att hitta andra klubbar, säger Rikard Kling.

Fakta

Förarna som nu är kontraktslösa är:

Piotr Pawlicki 2.320, Aleksandr Loktaev 1.933, Pawel Przedpelski 1.836, Rune Holta 1,750, Tomasz Gapinski 1.574, Martin Smolinski 1,435, Sergey Logachew 1.314, Filip Hjelmland 1.103, Jonathan Ejnemark 0.500, William Björling 0.500, Alexander Liljekvist 0.500, Inken Pöker 0.500 och Theo Bergqvist 0.500.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt