Annons:

Thorssell höll Västervik kvar i guldkampen:

Jacob Thorssell var i kalasform i den första semifinalen.

Thorssell höll Västervik kvar i guldkampen: "Bara ett heat"

Jacob Thorssell har inte riktigt fått det att stämma på Hejla Arena den här säsongen. Tills nu. Reserven körde in elva poäng på sex heat och höll Västervik kvar i guldkampen.
– Fyra poäng är bara ett heat. Jag tror att vi vänder det här, säger han.

Annons:

Den tidigare dackeföraren fick ta ett stort ansvar i Tai Woffindens frånvaro. Hela sex heat blev det för Jacob Thorssell, som var hemmalagets bäste poängplockare efter Fredrik Lindgren.

– Det gick bra för mig och det var kul, men det är snöpligt att vi förlorar. Men jag tror på att vi vänder det här, säger han kort efter matchens slut.

Thorssell vann två av sina fem första heat och stod redan då på elva poäng. I det första nomineringsheatet kom hans enda nolla för kvällen.

– Jag gjorde bort mig lite där. Det var mycket trafik, men jag kan inte skylla på någon annan. Överlag var det en bra match för mig i Västervik och det var skönt.

Tror på vändning

Att Västervik tvingades köra riders för Tai Woffinden pekar han ut som en anledning till att Dackarna lyckades vinna finalomgång ett med 47-43. Alla förare måste leverera i ett sådant läge och Gleb Chugunov fick exempelvis bara med sig två poäng på hela kvällen.

– När man kör riders blir man lite sårbar. Alla måste åka bra och alla gjorde inte det i kväll. Men med fullt lag kan vi absolut vända det här nästa vecka. Fyra poäng är ett heat och vi är bara halvvägs. Jag tror definitivt att vi kan vända det här.

Att lagets finfina segersvit hemma på Hejla Arena stannade på 22 matcher grämde honom en aning också.

– Det är tråkigt att det ska komma just i en final. Det hade känts bättre om det kommit redan i första matchen, men det är som det är. Dackarna körde bra och är starka. 

Nästan 6 000 åskådare och bra racing hela vägen. Är det så här en SM-final ska vara?

– Ja, så här ska det alltid vara. Det är jättekul att köra SM-final med den här stämningen. Jag hoppas det blir likadant i Målilla.

Vänder ni det här och tar guldet?

– Det är jag säker på med fullt lag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt