Annons:

I kväll provkör Thorssell i Målilla:

Jacob Thorssell ska provköra under måndagen. Foto: Ossian Mathiasson

I kväll provkör Thorssell i Målilla: "Ska jag vara med vill jag tillföra något"

Köra eller inte köra, det är frågan.
Jacob Thorssell har ännu inte suttit på speedwaycykeln sedan olyckan då AC-leden i axeln fick sig en rejäl smäll.
– Jag ska åka ner och provköra i Målilla i eftermiddag/ikväll och känna hur det känns. Känner jag att jag har ont och inte kan tillföra laget något så står jag över. Då är det bättre att Teurnberg väljer att köra rider replacement, säger Jacob Thorssell.

Annons:

Beslutet kanske Jacob Thorssell inte tar förrän i morgon, för att riktigt hinna känna efter.

Att vara med och köra i derbymatcherna mot Västervik är speciellt för Jacob. Dels då det är ett hett derby, dels då han har kört några säsonger för Västervik.

– Jag har kört rehabträning varje dag sedan skadan och det känns bra. Men för att kunna avgöra om jag kan köra måste jag upp på cykeln och träna i full fart.

Tänker positivt och tror på seger

– Jag tänker positivt och ser fram emot att jag kan vara med imorgon och hjälpa Dackarna att ta två poäng och därmed bonuspoängen.

Lagen möttes i seriepremiären i Målilla. Då slutade matchen 45–45, efter att Västervik slog till med en femetta i sista heatet. Jacob Thorssell och Rasmus Jensen var draghästarna och poängbäst i Dackarna i den matchen med 10 poäng vardera .Det har hänt lite i båda lagen sedan dess. Dackarna har fått in succéföraren Luke Becker medan Västervik fått in VM-stjärnan Fredrik Lindgren.

– Jag tror det kommer att det kan bli en lika jämn och tuff match som i premiären. Men tvingas vi köra rider för mig så blir det självklart tuffare då inte alla våra bästa får köra rider för mig.

– Västervik är mycket starka. Imorgon är även Artem Laguta tillbaka igen och det är en klar förstärkning.                                  

Rolig bana i Västervik

Är det stor skillnad på banorna i Målilla respektive Västervik?

– Det är stor skillnad. I Målilla går det att åka runt utan att sladda så mycket. Västerviks bana är bred och rundare och där man måste sladda mer men det är en bana som brukar ha flera bra spår att välja på. En riktigt rolig bana att köra på, säger Jacob.

Du satt på läktaren när Dackarna slog Smederna hemma i förra veckan. Hur var det?

– Det var länge sedan jag satt på läktaren men det var en trevlig match. Vi gjorde en mycket bra match så det vara bara positivt.

– Men i matchen i morgon är jag helst med ute på ovalen i stället för att sitta på läktaren. Men det beror alltså på om jag känner att jag kan tillföra laget något eller inte, säger Jacob Thorssell.

Fakta

Laguppställningar:

Västervik: 1. Pawel Przedpelski. 2. Viktor Kulakov. 3. Fredrik Lindgren. 4. Vadim Tarasenko. 5. Artem Laguta. 6. Anton Karlsson. 7. Noel Wahlqvist.

Dackarna: 1. Maciej Janowski. 2. Luke Becker. 3. Rasmus Jensen. 4. Jacob Thorssell. 5. Jason Doyle. 6. Sammy van Dyck.

Veckans matcher:

Tisdag: Västervik – Dackarna, Lejonen – Indianerna, Smederna – Masarna, Rospiggarna – Vetlanda.Torsdag: Piraterna – Lejonen, Vetlanda – Masarna, Indianerna – Västervik.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt