Annons:

Thorssell föll på gamla hemmabanan:

Jacob Thorssell, numera i Västervik, var tillbaka på gamla hemmabanan i Målilla och föll med 38-52 mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Thorssell föll på gamla hemmabanan: "Visste att det skulle bli tufft"

Tillbaka på gamla hemmabanan i Målilla och förlust med 14 poäng. Det blev inte vad Västerviksföraren Jacob Thorssell hade hoppats i återkomsten. 
– Tråkigt med förlust, men så är det ibland, säger han efter derbyförlusten. 

Annons:

Västervik hade chansen på tredje raka segern i kvällens derbytillställning borta mot Dackarna. 

Det satte ett påkopplat och fokuserat Dackelag stopp för. Dackarna vann med 52–38 och tog sin första seger medan Västervik åkte på säsongens första nederlag. 

– Det är alltid tråkigt att förlora, men vi visste att det skulle bli tufft utan Fredrik (Lindgren). Det är som det är, men jag tycker ändå att vi gör det skapligt, säger Jacob Thorssell. 

"Hungriga på att få vinna"

Starten blev självklart avgörande då Dackarna kopplade ett tidigt grepp om matchen och skaffade sig en ledning som de aldrig släppte taget om. 

– Vi hade en jäkligt dålig första omgång och gjorde bort oss. Jag släppte innern i mitt första heat och fick lite res ut ur sväng i mitt andra heat, men det var inte bara jag som gav bort poäng. Det är som det är, vi får tänka på nästa match. 

Märktes det på banan att det var en måstematch för Dackarnas del?

– De var riktigt hungriga på att få vinna. Om vi hade gjort vårt jobb så hade vi kanske kunnat vinna. Bellego (David) hade en tuff tävling och Chugunov (Gleb) hade en tuff start på matchen. 

Hur var det att köra på gamla hemmabanan och möta Dackarna, en klubb som du har representerat i flera år?

– Det var kul och banan var lite annorlunda än vad jag är van vid här i Målilla. Det gick lite tyngre och jag fick gå upp en kugge än vad jag vanligtvis kör här så det var lite annorlunda.

Västervik står på fyra poäng av sex möjliga och möter Rospiggarna på hemmaplan nästa tisdag.

– Vi känner väl oss ganska komfortabla i Västervik så det är bara att fokusera på nästa match, vinna starter och göra bra första svängar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt