Annons:

FAVORITEN HÖLL FÖR TRYCKET OCH VISADE KLASS I FINALEN

GP-seriens klarast lysande stjärna Bartosz Zmarzlik vann GP-tävlingen i Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

FAVORITEN HÖLL FÖR TRYCKET OCH VISADE KLASS I FINALEN

Efter ett två timmar långt regnuppehåll kom årets stora GP-fest i Målilla igång. Tävlingen genomfördes i ett rasande högt tempo. Föga oväntat var det VM-ledaren Bartosz Zmarzlik som höll för favorittrycket och vann finalen.  

Annons:

Vädertjänsterna varnade för regn och det blev precis så regnigt och blött som de hade befarat. 

Massa regn föll över Skrotfrag Arena i Målilla och det dröjde närmare två timmar innan tävlingen kunde dra igång. Publiken trotsade det regniga vädret och höll sig kvar på läktarna i hopp om att få se världsstjärnorna äntra banan. Banpersonalen kämpade febrilt med att få banan i kördugligt skick och första heatet kom iväg klockan 20.50. 

Tävlingen fortsatte därefter i ett frenetiskt högt tempo och grundtävlingen var klar på ungefär en och en halv timme. 

Lindgren missade semifinal

Inför den sista omgången av grundserien stod Fredrik Lindgren på sex poäng och var tvungen att ta antingen tre eller två poäng i jakten på en semifinalplats. Han slutade tvåa i det femte heatet som avbröts i förtid efter Martin Vaculiks krasch rakt in i luststaketet. 

Han låg med sina åtta poäng på den åttonde och sista semifinalplatsen med två heat kvar att köra och fick spänt följa det 19:e heatet och ställa sitt hopp till att de jagande sjupoängarna Dominik Kubera och Szymon Wozniak inte skulle ta sig om honom. Det gick inte alls. 

Kubera tog hand om tvåpoängaren i heat 19, gick upp på nio poäng och såg till att Lindgren gick miste om semifinalkörning. En tung miss för svenskhoppet som blandade och gav under kvällen. Det som ledde till högst jubel på Skrotfrag Arena var hans mäktiga omkörning av två förare i heat elva.  

 Zmarzlik vann Målillas GP

De åtta förarna som tog sig vidare till semifinal var Jack Holder, Robert Lambert, Bartosz Zmarzlik, Max Fricke, Andzejs Lebedevs, Mikkel Michelsen, Daniel Bewley och Dominik Kubera. 

Vidare till final från semifinal ett gick Max Fricke och Jack Holder. Bartosz Zmarzlik och Robert Lambert imponerade i den andra semifinalen och avancerade till final. I semifinal tog kvällen slut för Dackeförarna Andzejs Lebedevs och Daniel Bewley. 

VM-ledaren Bartosz Zmarzlik visade i finalen varför han är världens bäste speedwayförare och imponerade stort på ovalen. Västerviksförarna Max Fricke och Robert Lambert slutade tvåa respektive trea i finalen. Precis utanför pallen hamnade Jack Holder. 

Fakta

Resultat från GP-tävlingen i Målilla:  

Bartosz Zmarzlik 20

Max Fricke 18

Robert Lambert 16

Jack Holder 14

Mikkel Michelsen 12

Dominik Kubera 11

Andzejs Lebedevs 10

Daniel Bewley 9

--------------

Fredrik Lindgren 8

Szymon Wozniak 7

Martin Vaculik 6

Leon Madsen 5

Tai Woffinden 4

Kai Huckenbeck 3

Jan Kvech 2

Kim Nilsson 1

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt