Annons:

Dackarna har gått på offensiven: ”Bra drag där just nu”

Tomas Karlsson hoppas att Dackarna kan vända minus till plus under 2018. Foto: Simon Henriksson

Dackarna har gått på offensiven: ”Bra drag där just nu”

Dackarna gick cirka 280 000 kronor back under 2017. Det ska inte upprepas i år.
– Arbetet med sponsorbiten har gått betydligt bättre i år. Det är bra drag där just nu, säger Tomas Karlsson, ordförande i Dackarna.

Annons:

Tomas Karlsson var en av många föreningsrepresentanter som fanns på plats på Clarion Hotel Sign i Stockholm för Elitseriens upptaktsträff i dag.

Dackarnas ordförande ser fram emot säsongen.

– Jag har stora förväntningar. Vi har fått till ett väldigt intressant lag och vi hoppas att det är ett lag som kommer att dra mycket publik, säger Tomas Karlsson.

Var värvningarna av Greg Hancock och Hans Andersen en del i strategin att locka en större publik?

– Ja, och sen finns det en ekonomisk aspekt också. Vi var väldigt lugna i förhandlingarna med förarna. När det gäller Greg så väntade vi ut honom. Vi tycker att han är en intressant förare och person och hoppas att han ska kunna dra extra publik.

Populärt val

Att Hancock går hem bland fans och sponsorer har redan varit tydligt.

– Vi märkte redan när han skrev på att det var ett populärt val bland fansen. Och även när vi är ute hos sponsorer är det ofta Greg som nämns.

Förra året gick Dackarna cirka 280 000 kronor back och till den här säsongen har klubben lagt extra tid på sponsorbiten.

– Det har gått betydligt bättre i år. Vi har blivit fler i marknadsgruppen och har därför kunnat jobba mycket hårdare med den biten. Det är bra drag där just nu så det känns väldigt bra, säger Tomas Karlsson.

Kan räcka till guld

Dackarna hoppas också kunna höja publiksnittet med några hundra åskådare.

– Vi hoppas kunna komma upp mot 3 500-3 600 åskådare per match. För att klara det gäller det också att laget presterar i hemmamatcherna så att det inte blir som det har varit de senaste åren med många förluster. Först och främst vill vi vinna inför vår hemmapublik.

Vad tänker du kring kampen om SM-medaljer?

– Min tanke är alltid att vinna guld. Vi har ett lag för att kunna ha en målsättning att gå hela vägen, men vi måste ha lite tur på vägen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt